Αύγ   Σεπτέμβριος 2020   Οκτ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3158
mod_vvisit_counterΧθές6498
mod_vvisit_counterAll6006165
°F | °C
invalid location provided
Ερώτηση του Α. Τσιγκρή στον Υπουργό Υγείας
Πέμπτη, 10 Οκτώβριος 2019 19:38

για τη καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ρίου

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με αφορμή τα οργανικά κενά γιατρών στα νοσοκομεία της Αχαΐας και τη διακοπή λειτουργίας από το 2017 της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου του Ρίου. 

Σύμφωνα με το Αχαιό βουλευτή: 

“Τα τελευταία χρόνια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, τα ελληνικά νοσοκομεία δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα σε πολλαπλό επίπεδο. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρατηρείται στα νοσοκομεία του νομού Αχαΐας, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, αφορά τις οργανικές ελλείψεις και τα κενά σε επίπεδο ιατρικού προσωπικού. 

Ειδικότερα, κατά την παραπάνω πηγή, στα νοσοκομεία του νομού Αχαΐας, καταγράφονται 139 κενές θέσεις ειδικευμένων και 202 κενές θέσεις ειδικευομένων. 

Ιδιαίτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στην οποία πρόσφατα καταγράφηκε ένα ακόμη τραγικό περιστατικό. 

Η συγκεκριμένη κλινική παραμένει κλειστή από το 2017 με συνέπεια η Πάτρα και η ευρύτερη περιφέρεια να στερείται αυτής της ιατρικής υπηρεσίας, η επαναλειτουργία της οποίας συνιστά απόλυτη ανάγκη. 

Συνεπώς, γίνεται κατανοητό ότι το δυσλειτουργικό αυτό μείγμα προκαλεί μεγάλες δυσχέρειες τόσο ως προς την ταχύτητα των ιατρικών παροχών, όσο και ως προς τις εφημερίες, οι οποίες αυξάνονται σε βαθμό που ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια αντοχής”. 

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Υγείας: α) σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Αχαΐας και β) πότε θα επαναλητουργήσει πλήρως η καρδιοθωρακοχειρουγική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ρίου της Πάτρας; 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...