Ιούλ   Αύγουστος 2021   Σεπ

ΚΔΤΤΠΠΣ
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Αποσπάσματα από την ομιλία του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργου Βαρεμένου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ στο Μαρακές
Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2019 16:00

Ή θα μοιραστούμε το πρόβλημα ή αυτό θαμας καταπιεί, τόνισε αναφερόμενος στο προσφυγικό ο Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ στο Μαρακές. Ο κ. Βαρεμένος αναφέρθηκε στους τυχοδιώκτες ηγέτες, που τζογάρουν, πάνω στην ανθρωπιστική κρίση, για να ανέβουν στην εξουσία ή να τη διατηρήσουν και το χειρότερο, είπε, είναι ότι αυτοί θεωρούνται από πολλούς επιτυχημένοι και βρίσκουν μιμητές.

Μαζί με τους πολέμους, την περιβαλλοντική κρίση και τη φτώχεια αποτελούν μακροπρόθεσμα προβλήματα και τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα δεν είναι αρκετά και μάλλον μοιάζουν με ασπιρίνη που χορηγείται σε καρδιοπαθή.Ενώ απευθυνόμενος στους Τούρκους συναδέλφους του, ο κ. Βαρεμένος είπε ότι: είναι πολύ επικίνδυνο να προσθέτουν περαιτέρω αποσταθεροποίηση στην περιοχή και τόνισε ότι η Κύπρος είναι ανεξάρτητο Κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι παραβιάσεις της κυριαρχίας της, συνιστούν παραβιάσεις των Ευρωπαϊκών συνόρων και καταρράκωση του διεθνούς δικαίου.

Υπάρχουν καλές πρακτικές για την επίλυση των προβλημάτων και ένα παρόμοιο πρότυπο είναι η ιστορική συμφωνία, με τη Βόρεια Μακεδονία, είπε ο κ. Βαρεμένος και κατέληξε λέγοντας: με ή χωρίς Νόμπελ, το βέβαιο είναι ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε στην ευρύτερη περιοχή για ειρήνη, συνεργασία, ανάπτυξη και αμοιβαία κατανόηση.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...