°F | °C
invalid location provided
ΦΥΤΕΙΕΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
Τρίτη, 03 Σεπτέμβριος 2019 18:21

 

 ΚΑΦΕΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ

 

 

 

Το Παραδοσιακό Ελληνικό Καφενείο είναι ένας θεσμός που μετράει χρόνια στην ελληνική κοινωνία. Ξεκίνησε αφιερωμένος σχεδόν αποκλειστικά στους άνδρες και παραμένει έτσι στα περισσότερα μέρη της επαρχίας .
 Τόπος συνάντησης για ξερή, δηλωτή, ποδοσφαιρική και πολιτική συζήτηση, τάβλι αλλά και απόλαυση ελληνικού καφέ, χειροποίητων γλυκών και νόστιμων μεζέδων συνοδεία τσίπουρου - κρασιού-μπύρας.
 Χώρος ζωντανός και πολύβουος, που τα πάντα είναι εν κινήσει, βαβούρα από τις κουβέντες, τις διαφωνίες των πελατών αλλά και τόπος όπου όλοι αναπολούν τα παλιά, θυμούνται τα περασμένα…
Στις Φυτείες Ξηρομέρου στην όμορφη πλατεία απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου λειτουργεί  σήμερα ένα από τα πιο παλιά καφενεία  στη περιοχή του Ξηρομέρου το ΚΑΦΕΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ   ''ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ''
 
Η λειτουργία του καφενείου ξεκίνησε από τον Στράτο Σκαρλίγκο  το 1874 έως το 1943  κατόπιν πέρασε στα χέρια των παιδιών του Γιάννη και Νίκο. Για αρκετά χρόνια το δούλεψε ο γαμπρός τους Καραπάνος Χρήστος του Ευαγγέλου μαζί με τη σύζυγό του Θεοδώρα Σκαρλίγκου .Στη συνέχεια για λίγα χρόνια το δούλεψε ο Παναγιώτης Βραχάς του Γεωργίου.
Σήμερα το καφενείο από 20ετίας λειτουργεί από το Στέφανο Κολοβό  του Σταύρου διατηρώντας την παλιά του αισθητική 
 

 

 

 

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...