Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα111
mod_vvisit_counterΧθές282
mod_vvisit_counterAll8012046
°F | °C
invalid location provided
Τι πρέπει να τρώει το παιδί για να ψηλώσει
Δευτέρα, 19 Αύγουστος 2019 15:24

 

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται εάν υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί να ψηλώσει.

Στην πραγματικότητα, θα λέγαμε πως οι σημαντικότεροι παράγοντες που καθορίζουν το ύψος ενός παιδιού είναι η κληρονομικότητα και το φύλο. Ωστόσο, είναι γεγονός πως οι διατροφικές συνήθειες παίζουν ρόλο, καθώς μπορούν να βοηθήσουν ή αντίστοιχα να εμποδίσουν ένα παιδί από το να φτάσει στο μέγιστο δυνατό ύψος.

Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου ένα παιδί να ψηλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο, ανάλογα με το γενετικό του υπόβαθρο, θα πρέπει να προσλαμβάνει επαρκείς ποσότητες θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της υγείας του μυοσκελετικού συστήματος, όπως η πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, το ασβέστιο και η βιταμίνη D. Ακόμη, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η πρόσληψη σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμινών Α και C.

Συνεπώς, η διατροφή για ψηλά παιδιά θα πρέπει να περιλαμβάνει καθημερινή κατανάλωση ποικιλίας φρούτων και λαχανικών, γαλακτοκομικών προϊόντων, άπαχου κόκκινου ή λευκού κρέατος και προϊόντων δημητριακών ολικής άλεσης, καθώς και τακτική κατανάλωση οσπρίων, ψαριού και ξηρών καρπών.