Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3099
mod_vvisit_counterΧθές5953
mod_vvisit_counterAll5872882
°F | °C
invalid location provided
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 5ΜΕΛΗΣ & ΕΥΘΑΝΑΣΙΕΣ.
Παρασκευή, 09 Αύγουστος 2019 13:15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Η ΕΛΠΙΔΑ.

Ο Δήμος Μεσολογγίου και ειδικότερα η 5μελής επιτροπή διαχείρισης των αδέσποτων αποφάσισαν με διαδικασίες fast track και παράνομες την θανάτωση 7 αδέσποτων σκυλιών για την Δευτέρα 5 Αυγούστου με την αιτιολογία, ότι είναι επιθετικά. Ο Σύλλογος μας σχετικά με αυτό θα ήθελε να επισημάνει τα παρακάτω :

1.Ο νόμος αλλά και οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προβλέπουν επακριβώς την διαδικασία  για την θανάτωση αδέσποτων , η οποία προκλητικά καταστρατηγήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση από 3 άτομα μέλη της 5μελούς επιτροπής.

2. Ο Σύλλογός μας ενημέρωσε την Ομοσπονδία μας , η οποία έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο κοινοποιώντας την σε όλες τις Αρμόδιες Αρχές , Υπουργούς , Αστυνομία Εισαγγελία κοκ.

3. Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι ηθικό και δίκαιο είναι να στοχοποιείται ο θύτης δηλαδή ο άνθρωπος και όχι τα θύματα της εγκληματικής του συμπεριφοράς. Τα αδέσποτα τα δημιουργούμε εμείς και εμείς θα πρέπει να λογοδοτήσουμε για τις πράξεις μας.

4. Η ζωή του κάθε πλάσματος είναι μοναδική και πολύτιμη και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους αφαιρεί την ζωή και μάλιστα παραβιάζοντας την νομοθεσία.

5. Καταδικάζουμε τις παράνομες και μη ηθικές αυτές πράξεις των τριών ατόμων και ιδιαίτερα του αρμόδιου υπαλλήλου του Δήμου που ελαφρά τη καρδία και με τρόπο ανάλγητο αποφάσισαν να καταδικάσουν σε θάνατο 7 ζώα χωρίς καν να ελέγξουν αν είναι πραγματικά επιθετικά εμμένοντας στην εκτέλεση της απόφασης μέχρι τελευταίας στιγμής , έως ότου παρενέβη το Υπουργείο.

6. Η Φιλοζωική κοινότητα της χώρας αλλά και της Ευρώπης και βεβαίως ο Σύλλογός μας θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο σε πράξεις κατά των ζώων από όποιον και αν προέρχονται αυτές.

7. Ευελπιστεί, ότι η νέα Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου θα ακολουθήσει μια άλλη πορεία στα θέματα των αδέσποτων ζώων με ενέργειες που θα αποσκοπούν την μείωση αυτών με τρόπους σύννομους και πολιτισμένους και δεν στρέφεται εναντίον εμβίων που δεν φέρουν καμία ευθύνη για την αδεσποτεία τους αλλά κατά αυτών που είναι απολύτως υπεύθυνοι για την ύπαρξή τους.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΟΚΑ                                              ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΥΛΙΔΑΚΗΣ 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...