Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα554
mod_vvisit_counterΧθές4488
mod_vvisit_counterAll5366337
°F | °C
invalid location provided
Με παρέμβαση του Άγγελου Τσιγκρή,
Κυριακή, 04 Αύγουστος 2019 11:35

δεν καταργείται το Σώμα Επιθεωρητών Πάτρας

Ο βουλευτής Αχαϊας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής. -με αφορμή την παρέμβαση που έκανε σήμερα στον Υπουργό Επικρατείας, προκειμένου να μην καταργηθεί το Περιφερειακό Γραφείο Πάτρας του Σώματος Επιθεωρητών & Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης- έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

“Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Επικρατείας, που συζητιέται στη Βουλή, προβλέπεται η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κάτω από την οποία συνενώνονται όλοι οι υπάρχοντες ελεγκτικοί μηχανισμοί της δημόσιας διοίκησης. 

Το άρθρο 82 του σχεδίου νόμου προβλέπει την κατάργηση του Περιφερειακού Γραφείου Πάτρας του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, διάταξη που πρέπει να επανεξεταστεί και να απαλειφθεί, έτσι ώστε το Περιφερειακό Γραφείο της Πάτρας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του. 

Το παραπάνω αίτημά μας προς τον αρμόδιο Υπουργο είναι εύλογο και απολύτως τεκμηριωμένο, αφού σύμφωνα με τις Εκθέσεις πεπραγμένων του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των υποθέσεων που έχει διεκπεραιώσει το Γραφείο της Πάτρας είναι αυξημένος, σε σχέση με τα υπόλοιπα Περιφερειακά Γραφεία. 

Από την άλλη μεριά, η Πάτρα αποτελεί την έδρα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, ενώ ο πληθυσμός της πλησιάζει τις 200.000 κατοίκους. 

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, ενημέρωσα σήμερα στη Βουλή τον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, στο πλαίσιο της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην οποία συμμετέχω. 

Ο αρμόδιος Υπουργός με διαβεβαίωσε και με εξουσιοδότησε να ενημερώσω τους πολίτες της Αχαΐας ότι η λειτουργία του Περιφερειακού Γραφείου Πάτρας του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, δεν καταργείται και θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του…”._

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...