Ιούλ   Αύγουστος 2019   Σεπ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα677
mod_vvisit_counterΧθές3884
mod_vvisit_counterAll4636895
°F | °C
invalid location provided
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:
Τρίτη, 30 Απρίλιος 2019 14:27

 

Συμπαραστέκεται στον δίκαιο Αγώνα των Φυτειωτών και των Ξηρομεριτών ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων καύσης βιορευστών στις ΦΥΤΕΙΕΣ

 
          Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Αιτωλοακαρνανίας συμπαραστέκεται στον δίκαιο Αγώνα των Φυτειωτών και των Ξηρομεριτών ενάντια στην επιδιωκόμενη εγκατάσταση μονάδων καύσης βιορευστών στην περιοχή των Φυτειών.
          Η περιοχή περικλείεται από τα χωριά Φυτείες, Παπαδάτου, Αετό, Μπαμπίνη, Μαχαιράς, Χρυσοβίτσα, Αγράμπελα, Πρόδρομο και Σκουρτού και σ’ αυτήν βρίσκεται η διαρκούς και μεγάλης επισκεψιμότητας  ιστορική Μονή Λιγοβιτσίου.......
  
 

 

       Ακόμα υπάρχουν σημαντικότατοι Αρχαιολογικοί χώροι όπως οι Αρχαίες Φυτείες, τα Αρχαία Κόροντα και περιοχές natura, όπως η λίμνη Οζερός και το μοναδικό σε κάλος και σπουδαιότητα  Βενιλαδοδάσος Ξηρομέρου. 
        Επιπλέον στην περιοχή υπάρχουν γεωργικές δραστηριότητες που θα πληγούν από την καύση των βιορευστών, χωρίς να συμβάλουν θετικά ούτε στην απασχόληση  και πάνω απ’ όλα  ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων θα είναι άμεσος. 
      Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νίκου Χουντή επισήμανε τους κινδύνους  τέτοιων εγκαταστάσεων και ζήτησε να ελεγχθεί το σύννομο και η χρηματοδότησή τους από την Ε.Ε.  
           Επειδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αγνοούν τη σύσσωμη  θέληση των κατοίκων όπως αυτή έχει εκφραστεί από τα θεσμικά τους όργανα (Τοπικό Συμβούλιο Φυτειών κι ομόφωνη απόφαση Δημ. Συμβουλιου Ξηρομέρου και Λαϊκή συνέλευση στις Φυτείες), και περιφρονεί τη λογική, καλούμε όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες των Φυτειών, του Ξηρομέρου και της Αιτωλοακαρνανίας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην εγκληματική εγκατάσταση καύσης βιορευστών στην περιοχή, την Τρίτη 30 Απρίλη, στις 10:30’ το πρωί, στα διόδια Κουβαρά.
Ο Λαός αποφασίζει για τον τόπο του!
 
Το γραφείο τύπου
 
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...