Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3809
mod_vvisit_counterΧθές4360
mod_vvisit_counterAll5341409
°F | °C
invalid location provided
Yuri’sNight - Αγρίνιο 2019.
Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019 18:09

       

              

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πρώτου ανθρώπου στο διάστημα.

Ο Δήμος Αγρινίου, η Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης «ΦΑΣΜΑ», διοργανώνουν την Κυριακή 14 Απριλίου 2019
εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πρώτου ανθρώπου στο διάστημα, που ανήκουν στο παγκόσμιο πλαίσιο εορτών Yuri’snight. https://yurisnight.net/events/

Το Yuri’sNight - Η νύχτα του Γιούρι, είναι μια παγκόσμια γιορτή του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της ανθρωπότητας στο διάστημα όπου διεξάγεται σε όλο τον κόσμο κάθε Απρίλιο, με σκοπό τον εορτασμό του πρώτου ανθρώπου στο διάστημα στις 12 Απριλίου 1961, του Γιούρι Γκαγκάριν.

Με την εκδήλωση Yuri’sNightστο Αγρίνιο, η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια αυτή εορτή με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν:                                                 https://yurisnight.net/events/yuris-night-at-western-greece/

11:30 π.μ.-2:00μ., Παλαιά Δημοτική Αγορά.

11:30 – 12:15π.μ.                                                                                                                                               Πως και γιατί ασκούνται οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ομιλητής: Νίκος Κόκκος                                                                                                                               Διαχρονικός Αθλητής Στίβου Δρόμων Ταχύτητας & κάτοχος του Βαλκανικού Ρεκόρ 400μ κατηγορίας Μ45, Επιχειρηματίας, Τεχνολόγος Τροφίμων Πανεπιστημίου Reading Μεγάλης Βρετανίας.

12:15μ.μ. – 1:00μ.μ.                                                                                                                                        Κινητήρες αεροσκαφών και διαστημόπλοιων, παρελθόν , παρόν και μέλλον.

Ομιλητής: Νικόλαος Χαφειρίου Γυπαράκης.                                                                                       Αεροναυπηγός NORTHROPUNIVERSITY, LosAngeles, California

1:00 μ.μ.-1:45μ.μ.                                                                                                                                                             Γιούρι Γκαγκάριν, ο Πρώτος άνθρωπος στο διάστημα.

Ομιλητής: Κίμων Παπαθανασόπουλος.                                                                                                                    Φοιτητής Αστρονομίας στο Βρετανικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Ερασιτέχνης αστρονόμος.

6:00 μ.μ.-9:30μ.μ. Συμμετοχή του “διαστημικού” αγώνα δρόμου «YuriNight – SpaceRace”, στο Λαϊκό αγώνα δρόμου «Άγιος Αρτέμιος».

Από την διαμονή των αστροναυτών στο διάστημα και τα προβλήματα που προκύπτουν, μαθαίνουμε ότι η άσκηση είναι σημαντική για τον ανθρώπινο οργανισμό, είτε είναι στο διάστημα, είτε είναι στη Γη. Έτσι η Αστρονομική Εταιρεία και το φροντιστήριο «ΦΑΣΜΑ» υποστηρίζουν την άσκηση και διοργανώνουν τον «διαστημικό» αγώνα δρόμου “YuriGagarin – SpaceRace” όπου θα συμμετάσχει στον 9ο Λαϊκό αγώνα δρόμου «Άγιος Αρτέμιος» που γίνεται με συνδιοργάνωση της τοπικής διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και του Δήμου Αγρινίου. Η εκκίνηση θα γίνει από το Αστυνομικό Μέγαρο Αγρινίου:

6:00μ.μ. Παιδικός αγώνας 1 000 μέτρων.                                                                                                      6:15μ.μ. Αγώνας 5 000 μέτρων.

Αναμνηστικό μπλουζάκι “YuriGagarin – SpaceRace”                                                                                              Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα “YuriGagarin – SpaceRace” μπορεί να δηλωθεί στον παρακάτω σύνδεσμο, ώστε να παραλάβει ο κάθε συμμετέχων και το αναμνηστικό μπλουζάκι YuriGagarin στο μέγεθός του με κόστος 3 ευρώ.                                                           Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων Κυριακή 7/4/2019.

Σύνδεσμος:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfdK43kIzI0i8h0U_ckAip_csdDenmlnL2hV4EyZjhq0fOyXw/viewform

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...