Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα103
mod_vvisit_counterΧθές5889
mod_vvisit_counterAll5976269
°F | °C
invalid location provided
Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2019 18:21

Ένθερμος υπερασπLEONIDAS.jpg-2ιστής της ισότητας των φύλων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δόθηκαν αγώνες σε βάθος χρόνου για τη χειραφέτηση και το σεβασμό των γυναικών, ενώ διαμορφώθηκε το κοινωνικό κίνημα του φεμινισμού με στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων και την προώθηση των δικαιωμάτων τους στην κοινωνία.

Ακόμα και σήμερα, σε διάφορες χώρες, οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως κατώτερα όντα και σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι καν σε θέση να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Πρόκειται για ακραίες περιπτώσεις, που δεν ταιριάζουν στον πολιτισμένο κόσμο, και φυσικά δεν αποτελούν κανόνα αλλά δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν.

Η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών αποτελεί έναν από τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Με την πάροδο του χρόνου, η νομοθεσία, η νομολογία και οι αλλαγές στις Συνθήκες συνέβαλαν στην ενίσχυση αυτής της αρχής και της εφαρμογής της στην ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προασπιζόμενη την θεμελιώδη αξία της ισότητας των φύλων, εργάστηκε και νομοθέτησε σημειώνοντας χαρακτηριστική πρόοδο σε βάθος χρόνου. Από το 1957 και την τότε ΕΟΚ, με την αρχή της ίσης αμοιβής, την οποία και συμπεριέλαβε στη Συνθήκη της Ρώμης, μέχρι πιο πρόσφατα τη θέσπιση νομοθεσίας για ίση μεταχείριση, την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου και τα ειδικά μέτρα για την πρόοδο των γυναικών, η ΕΕ υπερασπίζεται κι ενθαρρύνει την ισότητα.

*Ο Ελεύθεριος Βαρουξής είναι υποψήψιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία