°F | °C
invalid location provided
« Πρωτοβουλία Kοινωνικής Αλληλεγγύης
Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 19:13

 των σχολικών κοινοτήτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας. »


 

Με την παρούσα ανακοίνωση επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τη δράση κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης την οποία υλοποιούν και φέτος, για τέταρτη χρονιά, από κοινού οι σχολικές κοινότητες του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας.

Με δεδομένη την πρωτοφανή οικονομική δυσπραγία της χώρας τα τελευταία επτά χρόνια, αναζητήσαμε ένα τρόπο δράσης που στόχο έχει αφενός να στηρίξει αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας -είτε της τοπικής κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής Μακρυνείας είτε στηριζόμενους από διάφορα κοινωφελή ιδρύματα- και να αναδείξει τον κοινωνικό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει το σχολείο αφετέρου. Οργανώσαμε λοιπόν ήδη από τον Οκτώβριο του 2012 ένα δίκτυο εθελοντικής προσφοράς και συλλογής ποσοτήτων ελαιολάδου φετινής εσοδείας, το οποίο απευθύνεται στους ντόπιους παραγωγούς και τους καλεί να συμμετάσχουν προαιρετικά. Κάθε φορά οι προσφερόμενες ποσότητες ελαιολάδου συγκεντρώνονται και συσκευάζονται από εθελοντές γονείς, καθηγητές και μαθητές στα κατά τόπους ελαιοτριβεία, προκειμένου να προωθηθούν και να διανεμηθούν σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και σε κοινωφελή ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής μας που εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον.

Οι παραδόσεις των ποσοτήτων για το σχολικό έτος 2018-2019 υπολογίζουμε να πραγματοποιηθούν κατά τους μήνες Φεβρουάριο - Μάρτιο, μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τους υπεύθυνους των φορέων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή έχει τύχει της υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας και των ελαιοπαραγωγών της περιοχής μας, όπως επίσης ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ποικίλους φορείς για τη χορηγία της προσπάθειάς μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοινωνική αυτή πρωτοβουλία μας εντάσσεται για το σχολικό έτος 2018 - 2019 στα πλαίσια των προγραμματισμένων δράσεων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας για το τρέχον σχολικό έτος και συνδέεται με τα προγράμματα σπουδών των μαθητών Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου μέσω σχολικών δραστηριοτήτων, όπως καλλιτεχνικές δημιουργίες και διδασκαλία λογοτεχνικών κειμένων, οι οποίες σχετίζονται με την πατροπαράδοτη καλλιέργεια της ελιάς, μιας δραστηριότητας ευρέως διαδεδομένης στην περιοχή μας και σπουδαίο στοιχείο της Τοπικής μας Ιστορίας, με την οποία επιδιώκουμε οι μαθητές μας να κρατούν μια συνεχή, ποιοτική και βιωματική επαφή.

Παρακαλούμε όπως αναρτήσετε στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Αιτ/νίας το ενημερωτικό υλικό της πρωτοβουλίας μας και ζητάμε τη συμβολή σας στην προώθησή της με την ενημέρωση των φορέων και των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς σας.