Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1089
mod_vvisit_counterΧθές2510
mod_vvisit_counterAll5803611
°F | °C
invalid location provided
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ
Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2018 22:09

Η 14ηΝοέμβρη, Παγκόσμια ημέρα για το Διαβήτη, είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση του πληθυσμού αναφορικά με το πρόβλημα του Διαβήτη, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης.

Αποτελεί μέρα υπενθύμισης και επαγρύπνησης καθώς η συχνότητα και ο επιπολασμός της νόσου αυξάνεται παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο ότι ο διαβήτης έχει την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης στο δυτικό κόσμο(ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου ΙΙ) και αποτελεί μια σαφή ένδειξη για τη συσχέτιση της με το σύγχρονο τρόπο ζωής, τις διατροφικές συνήθειες και την έλλειψη σωματικής άσκησης.

Στην Ελλάδα από σακχαρώδη διαβήτη πάσχει περίπου το 12% του γενικού πληθυσμού. Αντίστοιχα ο διαβήτης τύπου Ι αυξάνεται κατά 3% κάθε χρόνο στα παιδιά και στους εφήβους. Είναι ενδεικτικό ότι ,1 στους 2 ανθρώπους που ζουν σήμερα με διαβήτη τύπου 2, δεν έχει διαγνωσθεί. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα ο Διαβήτης αφορά κάθε Οικογένεια, και αυτό αποτελεί το φετινό θέμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη ( IDF) που θέλει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το αντίκτυπο που έχει ο διαβήτης στον κύκλο ζωής της οικογένειας, όπως και στην προώθηση του ρόλου της στην εκπαίδευση, στη φροντίδα και στην πρόληψη.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου δίνοντας έμφαση στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού διοργανώνει εκδήλωση, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στον Πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη(έναντι Δημαρχείου) από της 10:00 έως 13:00όπου θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις σακχάρου σε πολίτες και διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού με στόχο την πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ηέγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι το κλειδί για την πρόληψη των επιπλοκών του διαβήτη και την επίτευξη υγιεινών αποτελεσμάτων.