Απρ   Μάιος 2024   Ιούν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Πρωτομαγιά 2018,
Τετάρτη, 02 Μάιος 2018 21:05

 ο αγώνας ενάντια στη μνημονιακή τυραννία συνεχίζεται!

Η επέτειος της εφετινής εργατικής πρωτομαγιάς βρίσκει τα λαϊκά στρώματα, την εργατική τάξη και τη χώρα στη δεινότερη θέση των τελευταίων δεκαετιών, από άποψη οικονομική, από άποψη πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας του Ελληνικού λαού, από άποψη εθνικής υποτέλειας και αγνόησης της λαϊκής κυριαρχίας, από άποψη περιστολής και αυτής της στοιχειώδους δημοκρατίας!

Έχουν συμπληρωθεί οκτώ μνημονιακά χρόνια και οι θύτες του Ελληνικού λαού – οικονομική ολιγαρχία και πολιτικό κατεστημένο – σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τα οικονομικά γεράκια και τη διεθνή τοκογλυφία συνεχίζουν ακόρεστοι και ανάλγητοι την κατασπάραξη της χώρας!

Οι Έλληνες πολίτες, εμβρόντητοι κι απενεργοποιημένοι, παρατηρούν τη γενικευμένη καταστροφή της οικονομίας και της πατρίδας, για πρώτη φορά τη μεταπολεμική περίοδο!

Τη διάλυση της οικονομίας, την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και τον καταποντισμό του ασφαλιστικού συστήματος πληρώνει και θα συνεχίσει να πληρώνει η Ελληνική κοινωνία, που η εξαθλίωσή της δεν έχει τέρμα.

Σήμερα όλα τα κοινωνικά στρώματα, που καταδυναστεύονται , είναι θύματα των ίδιων πολιτικών και έχουν απέναντί τους ίδιους δήμιους, τους ίδιους θύτες, κυβερνήσεις, τράπεζες, οικονομικούς ολιγάρχες, μεγάλα ΜΜΕ, που προωθούν τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Οι διαφορετικές φωνές για δυνατότητα εφαρμογής άλλων πολιτικών για ανακούφιση του λαού και για στόχευση μιας δίκαιης κοινωνίας αποσιωπώνται, λοιδορούνται, διώκονται, καταστέλλονται. Η κοινωνία, που δυσφορεί και αναζητά διέξοδο απ’ το μνημονιακό σκοτάδι, απειλείται με πόλεμο και καλείται σε νέες θυσίες για αγορά πολεμικών προϊόντων της νέας παραγωγής(νέες φρεγάτες, αναβάθμιση F16).

Τώρα πλέον δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες, η τεράστια πλειονότητα των Ελλήνων και των οικονομικών μεταναστών στη χώρα μας είμαστε η σύγχρονη λαϊκή-εργατική τάξη, που αν δεν αντιδράσουμε απέναντι στη σύγχρονη δουλεία που μας επιφυλάσσουν, αν δεν ανατρέψουμε το στυγνό πολιτικοοικονομικό καθεστώς, το σκοτάδι της τυραννίας θα πυκνώνει!

Υπάρχουν εναλλακτικές πολιτικές για την κοινωνία μας, που με ένα οργανωμένο, ισχυρό και προσανατολισμένο λαϊκό-εργατικό κίνημα, μπορούν να μας βγάλουν απ’ τα αβάσταχτα αδιέξοδα που βιώνουμε ως λαός και ως χώρα.

Η σθεναρή αντίσταση στην ΕΕ , ή έξοδος απ’ την τοκογλυφική-γερμανική ευρωζώνη, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, θα αποτελέσουν προϋποθέσεις για διαγραφή του δημόσιου χρέους, σεισάχθεια(διαγραφή) των λαϊκών ιδιωτικών χρεών και ταυτόχρονη χρηματοδότηση και επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας. Αυτή η λύση δεν εξυπηρετεί την ολιγαρχία γι’ αυτό την κρύβουν, αυτή η λύση είναι δίκαιη για τους πολλούς γι’ αυτό την πολεμούν.

Οι εργαζόμενοι και η εν γένει λαϊκή τάξη δεν μπορούν παρά να συνεχίσουν να αγωνίζονται για μια δίκαιη κοινωνία, για ελεύθερη πατρίδα με δημοκρατία, χωρίς πόλεμο, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς μνημόνια, χωρίς εθελόδουλες κυβερνήσεις.

Ο Ελληνικός λαός μπορεί να τους ανατρέψει και θα νικήσει!

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά της Ελλάδας και της Οικουμένης!

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...