Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Η Τέχνη και η Αγάπη
Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2018 18:23

 

ALIAGAS2

του κόσμου συναντήθηκαν στη «Διέξοδο»

Μεγάλη έκθεση φωτογραφιών του Νίκου Αλιάγα στο πλαίσιο των Γιορτών Εξόδου

 

Μέσα σε ένα κλίμα χαράς, εντυπωσιασμού και αγάπης εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο στην «Διέξοδο» Φωτογραφική Έκθεση του Νίκου Αλιάγα.

Από νωρίς ο πεζόδρομος της Ραζή-Κότσικα στο Μεσολόγγι πλημμύρισε φιλότεχνους απ’ όλη την Ελλάδα που έσπευσαν να γνωρίσουν από κοντά τον διάσημο παρουσιαστή, να τον αγκαλιάσουν, να του σφίξουν το χέρι, να φωτογραφηθούν μαζί του και να του ανταποδώσουν την αγάπη που απλόχερα εκφράζει για την Ελλάδα και κυρίως για το Μεσολόγγι

Την εκδήλωση άνοιξε ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της «Διεξόδου», Νίκος Κορδόσης, που καλωσόρισε τον Νίκο Αλιάγα «συστήνοντάς» τον παράλληλα σε όσους δεν τον γνώριζαν. Έτσι μίλησε για έναν έξυπνο, ετοιμόλογο και αστραφτερό άνθρωπο με προσωπική αύρα που τον κάνει να φαίνεται οικείος σε όλο τον κόσμο. Για ένα πρόσωπο με τόλμη και θάρρος που είναι «αγκαλιασμένα» με γαλατική ευγένεια, δηλαδή ευγένεια τρόπων αλλά και ελληνική δηλαδή ευγένεια ψυχής. Και τα χαρίσματα αυτά μέσα σε ένα πολυτελές περιτύλιγμα ομορφιάς που του χάρισε ο Θεός και η φύση.

Στη συνέχεια ο Νίκος Αλιάγας ευχαρίστησε τη λαοθάλασσα που βρέθηκε κοντά του και αναφέρθηκε στην επίδραση του χρόνου στην ανθρώπινη ύπαρξη που τον εμπνέει ως καλλιτέχνη αλλά και για την ιδιαίτερη ευαισθησία με την οποία προσεγγίζει τους ανθρώπους που συναντά όταν έρχεται στην πατρίδα του και αυτό αποτυπώνεται στις σκηνές που απαθανατίζει με τον φωτογραφικό του φακό.

«Η δική μου έκθεση, είπε, ονομάζεται “δοκιμασία του χρόνου”, γιατί κανείς δεν μπορεί να τον ανταγωνιστεί. Ωστόσο υπάρχει ένας πολύ πιο μυστικός χρόνος, περισσότερο πνευματικός και φιλοσοφικός, και αυτός είναι ο «Καιρός». Ο προσωπικός χρόνος του καθενός που ήθελα να φωτογραφίσω, και έψαχνα να τον αποτυπώσω».

Έτσι μέσα από 35 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, μεγάλων πρωτίστως διαστάσεων, που σχετίζονται με μνήμες και εμπειρίες του από την περιοχή του Μεσολογγίου κατά κύριο λόγο, παρουσίασε την δική του οπτική αρχικά με εκθέσεις στη Λυών, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες και τώρα με την έκθεσή του στη «Διέξοδο» την οποία εγκαινίασε ο αναπληρωτής δήμαρχος Σπύρος Καρβέλης κηρύσσοντας παράλληλα και την επίσημη έναρξη των 15θήμερων εκδηλώσεων των Γιορτών Εξόδου 2018.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 29 Απριλίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας & Τρίτης) με ελεύθερη είσοδο από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7:30 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...