Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Γεννηματά:
Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2018 20:50

 

Σλόγκαν για αφελείς το ηθικό πλεονέκτημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι το ηθικό πλεονέκτημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένα σλόγκαν για αφελείς.

«Πώς αισθάνεστε κ. Τσίπρα που κάθεστε στην καρέκλα του πρωθυπουργού ενώ έχετε ζημιώσει την χώρα με 200 δις και μάλιστα με εκτιμήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και όχι δικούς μας υπολογισμούς;» διερωτήθηκε.

Η κυρία Γεννηματά ανέφερε ότι το κόμμα της δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η πολιτική ζωή του τόπου σε ρωμαϊκή αρένα και πρόσθεσε πως κάποιοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη λάσπη , την συκοφαντία, την συνωμοσιολογία και τις τακτικές που σημείωσαν πολλές φορές στη χώρα.

«Μετά από 8 χρόνια κρίσης αυτή η χώρα αξίζει καλύτερα, οι πολίτες πρέπει να μάθουν πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε ποτέ τα λάθη του παρελθόντος ,τι φοβάστε και δεν ψηφίζετε την πρόταση μας για την εξεταστική επιτροπή ως προς το σύνολο της πορείας της ελληνικής οικονομίας. Γιατί φοβάστε να εξετάσουμε τι έγινε στον τόπο από το 2001 μέχρι σήμερα; Γιατί είστε αλλεργικοί στην αλήθεια ,γιατί δεν θέλετε να εξεταστούν όλα τα δεδομένα τι φοβάστε;».

Η κ. Γεννηματά με αφορμή την συζήτηση που υπάρχει στο παρασκήνιο όσον αφορά τα οικονομικά των κομμάτων κάλεσε όλα τα κόμματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ.

«Επειδή ακούγονται πολλά για τα οικονομικά των κομμάτων εμείς προτείνουμε όλα τα κόμματα να προχωρήσουν σε ελέγχους και τα πορίσματα να δοθούν στην δικαιοσύνη όπως ακριβώς πράξαμε κι εμείς. Να ξέρετε ότι θα βρίσκετε την πρόταση μας συνεχώς μπροστά σας. Ιδού η Ρόδος λοιπόν, εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν».

Η επικεφαλής του κινήματος αλλαγής αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα αλλά και στην αδυναμία του πρωθυπουργού να διαχειριστεί την κατάσταση που δημιουργείται.

«Κύριε Τσίπρα ό,τι και να κάνετε δεν θα καταφέρετε να αποφύγετε τις τεράστιες ευθύνες σας, τα αποτελέσματα της πολιτικής σας είναι ορατά σε όλους τους τομείς» σημείωσε και απαρίθμησε:

Η Τουρκία κλιμακώνει επικίνδυνα τις επιθετικές της διαθέσεις.
Με την σύλληψη των δύο στρατιωτών αμφισβητούν ευθέως την εθνική μας αξιοπρέπεια. Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θα πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στην πατρίδα μας ασφάλειες. Δεν γίνεται η Τουρκία να χρησιμοποιεί το περιστατικό ως μέσο πίεσης στην χώρα μας ,να επιχειρεί να διασύρει το στράτευμα. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποβαθμίσει το ζήτημα δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή η αδράνεια, απαιτείται ψυχραιμία αλλά και εγρήγορση και αποφασιστικότητα.
Η κυβέρνηση των Σκοπίων συνεχίζει την προκλητικότητα της και τώρα ανοίγει και θέματα ελληνικού Συντάγματος.
Στην οικονομία το τέλος του προγράμματος δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση. Η επιτροπεία θα συνεχιστεί, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε αυτό όπως έχει δεσμευτεί και σε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο που δεν συνοδεύεται από χρηματοδότηση.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα ζητήματα και θα περίμενε κανείς να έπαιρνε ειλικρινείς πρωτοβουλίες συναίνεσης και συνεννόησης. Φαίνεται όμως πως κανείς δε νοιάζεται ούτε για το εθνικό συμφέρον, ούτε ακολουθεί την κοινή λογική. Ο κ. Τσίπρας αναζητεί τη σωτηρία μέσα από την πόλωση και το διχασμό. Είστε μια κυβέρνηση που δεν κυβερνά, αλλά αντιπολιτεύεται συστηματικά και κατ’ επάγγελμα» τόνισε η Φώφη Γεννηματά και προειδοποίησε: «

Αυτό γίνεται βάσει σχεδίου ανοίγετε μόνο μέτωπα αλλά το βλέπετε δεν σας βγαίνει τίποτα όλα γυρνούν μπούμερανγκ. Βυθίζεστε κάθε μέρα όλο και περισσότερο στη λάσπη που εσείς δημιουργήσατε».

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία για το γεγονός ότι δεν ανέφερε τους τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πρώτοι ανακίνησαν το θέμα για τη μη έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στηρίξει την πρόταση αυτή ως προς το μέρος που αφορά την μηνυτήρια αναφορά των βουλευτών μας.

Η Νέα Δημοκρατία δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για την πηγή της πρότασης της που είναι οι τρεις βουλευτές μας οι οποίοι πρώτοι ανακίνησαν το θέμα.

Αυτή τη συναίνεση και αυτό το νέο πνεύμα συνεργασίας ευαγγελίζεται η δεξιά του κ. Μητσοτάκη αυτοδυναμία και στο μονοπώλιο της αλήθειας».

Για το θέμα της προανακριτικής επιτροπής ως προς την υπόθεση Novartis η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βιάζεται να την κλείσει άρον άρον γιατί δεν τους βγαίνει ο σχεδιασμός

«Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας ότι θα γίνω δυο τρεις συνεδριάσεις και θα επιτραπεί ο φάκελος πίσω περιορισμένη προκαταρκτική περιορισμένης ευθύνης ρωτώ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δε σε διαφέρει να ερευνήσετε αυτή την υπόθεση σε βάθος δεν σας ενδιαφέρει να χώσετε τους μάρτυρες μου; Πάτε να κλείσετε άρον άρον την υπόθεση βλέποντας ότι δεν σας βγαίνει αλλά με διαδικασίες που θα αφήσουν και πάλι μία σκόνη να αιωρείται συκοφαντίες να αιωρούνται.

Προκαλούμε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την δική μας πρωτοβουλία για την στήριξη διακομματικής επιτροπής για την πολιτική που ασκήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο του φαρμάκου».

Η κ. Γεννηματά ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας ότι όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση από την εξουσία τόσο το καλύτερο θα είναι αυτό για τη χώρα

«Οσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερο για την Ελλάδα ,ότι και να κάνετε η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Κανένας αστείος ανασχηματισμός δεν πρόκειται να σας σώσει, είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή».

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...