Φεβ   Μάρτιος 2019   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2874
mod_vvisit_counterΧθές2386
mod_vvisit_counterAll4067001
°F | °C
invalid location provided
Αντί ικανοποίησης θα ήταν καλύτερη μια συγγνώμη…
Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2018 19:08

Χθες επισκέφθηκε το Ζευγαράκι ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γ. Δέδες, προκειμένου να ανακοινώσει μέτρα αφενός ανακούφισης των πληγέντων και αφετέρου αποκατάστασης των ζημιών και κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων.

Μετά την σύσκεψη ο Δήμαρχος Αγρινίου δήλωσε:

«Οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες άκουσαν με ικανοποίηση(;) τις ανακοινώσεις του κ. Δέδε για άμεση αποζημίωση με το ποσό των 5.000 ευρώ για τις οικίες και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις τους καθώς επίσης και για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων μόνιμου χαρακτήρα στην περιοχή. Οι σημερινές δεσμεύσεις του Γενικού Γραμματέα αποτελούν ανακούφιση για τους συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ο Δήμος Αγρινίου θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις την διαδικασία για την καταβολή της αποζημίωσης προκειμένου, όσο το δυνατόν γρηγορότερα(!), να φθάσουν τα χρήματα στους δικαιούχους».

Κατ’ αρχήν πόσο ικανοποιήθηκαν οι κάτοικοι του Ζευγαρακίου φάνηκε με τις τοποθετήσεις τους στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου μετά από τρείς ώρες συζήτηση δεν πήραν καμιά απάντηση στα καυτά προβλήματά τους.

Το πόσο θα φροντίσει ο Δήμαρχος να καταβληθούν σύντομα οι αποζημιώσεις φάνηκε απ’ το γεγονός ότι κανένας απ’ τον Δήμο δεν ενημέρωσε τους δικαιούχους, 3 μήνες τώρα, ότι πρέπει να κάνουν αίτηση για να πάρουν αποζημίωση, με αποτέλεσμα να λήξει η προθεσμία(!), να μην έχει κάνει κανείς αίτηση και να δοθεί εκ νέου δεκαπενθήμερη προθεσμία.

Και όταν βλέπει κάποιος αυτήν την τραγελαφική αντιμετώπιση στο έλασσον ζήτημα της καταβολής μιας μικρής αποζημίωσης, καταλαβαίνει πως θα αντιμετωπισθούν τα μείζονα θέματα της αποκατάστασης των ζημιών και της κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων.

Άρα ο Δήμαρχος αντί να είναι ικανοποιημένος μάλλον θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη που οι κάτοικοι της περιοχής είναι σε απελπιστική κατάσταση και δεν έχουν πάρει τρείς μήνες τώρα ούτε καν το ελάχιστο βοήθημα για να αντιμετωπίσουν τις πρώτες ανάγκες τους.  

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...