Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Γεννηματά:
Πέμπτη, 09 Νοέμβριος 2017 21:14

Χτίζουμε μια νέα κοινωνική συμμαχία στην Κεντροαριστερά

 

 
 
fofi
 

«Χτίζουμε μια νέα κοινωνική συμμαχία, δύναμη για λύσεις», δηλώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού του υπό συγκρότηση νέου κι ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, μιλάει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επόμενη ημέρα του εγχειρήματος.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τους προοδευτικούς πολίτες σε μαζική συμμετοχή και εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η ευρεία δημοκρατική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής. Υπογραμμίζει ότι απευθύνεται στους σημερινούς «μη προνομιούχους» που δημιούργησε η κρίση και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι ο νέος φορέας «δεν έχει καμία σχέση με τον εθνολαϊκισμό και τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό, τις καθεστωτικές λογικές και πρακτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». «Είμαστε αντίπαλοι με αυτό που ιδεολογικά, ηθικά και αισθητικά σήμερα εκφράζουν. Αποτελούν μια άλλη εξόχως αποκρουστική όψη της συντήρησης», προσθέτει.

Η κ. Γεννηματά δεσμεύεται ότι ο νέος φορέας δεν είναι αρχηγικό κόμμα και θα προχωρήσει με δημοκρατικές διαδικασίες στην πλήρη οργανωτική συγκρότησή του. «Στο νέο ενιαίο φορέα το λόγο και την ευθύνη των συνθέσεων και των αποφάσεων θα έχουν τα εκλεγμένα συλλογικά του όργανα και τα μέλη του», υπογραμμίζει και αφήνει ανοιχτή την πόρτα σ΄ όλους όσοι στον προοδευτικό χώρο είναι επιφυλακτικοί. «Οι μόνοι που δεν έχουν θέση είναι όσοι πλήγωσαν ηθικά την παράταξη και αυτοί που έσπευσαν να πιάσουν στασίδι εξουσίας στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτούς δεν τους θέλουμε», τονίζει.

Αναφερόμενη, τέλος, στις μετεκλογικές συνεργασίες τονίζει: «Κανένας δεν θα κρυφτεί πίσω από μας. Αρκετά. Περιμένω από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα απαντήσεις. Είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην πολιτική σταθερότητα, στη βάση μιας εθνικής γραμμής και μιας προοδευτικής ατζέντας;»

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...