Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2609
mod_vvisit_counterΧθές3982
mod_vvisit_counterAll3178694
°F | °C
invalid location provided
H ΠΥΡΑΜΙΔΑ… ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Κυριακή, 30 Ιούλιος 2017 19:04

ΠΑΛΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ – ΑΝΑΛΥΤΗΣ AEJ/IFJ 

Θυμώνω συχνά ή τουλάχιστον προσπαθώ να μετριάσω τον θυμό μου. ίσως γιατί ανακαλώ τις ολέθριες συνέπειες των δικών μου ευθυνών.Ποια η διαφορά ανάμεσα στον προλετάριο και τον μικροαστό; Οι διαφορές τους είναι σημαντικές. Όπως σημαντικές είναι και οι διαφορές ανάμεσα στους κεφαλαιοκράτες, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες, και γενικά στην οικονομική ελίτ.Γιατί τι είναι η κοινωνία; Μια πυραμίδα. Είναι με την μια τάξη (αστική) ή ομάδα να βρίσκεται πάνω από την άλλη. Οπότε αν ο μικροαστός είναι ο «νοικοκύρης» της βάσης της κοινωνικής πυραμίδας, με το σταθερό του εισόδημα, το σπιτάκι του, τη δουλίτσα του, το αμαξάκι του και τις διακοπούλες του, ο προλετάριος είναι εκείνος που απ’ όλα αυτά έχει απλά και μόνο την επισφαλή δουλίτσα, μέχρι να την απωλέσει.Η διαφορά ανάμεσα στον μικροαστό και τον προλετάριο, ήταν και είναι ο βαθμός της αξιοπρέπειας. Η ελάχιστη έως καθόλου αξιοπρέπεια για ένα μικροαστό είναι να μπορεί να αγγίξει το όνειρό του για να μπει στην τάξη των νοικοκυραίων, με σπιτάκι, εξοχικό, αμαξάκι κ.λπ.Ενώ αντίθετα τα άτομα με αυξημένο δείκτη αξιοπρέπειας, που δυστυχώς δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν σε κάποια απ’ τις τάξεις των εύπορων, είναι καταδικασμένα να ζουν ως κατώτερα όντα στα υπόγεια της κοινωνικής πυραμίδας.Προς τι όλοι αυτοί οι προβληματισμοί θα αναρωτηθείτε. Είναι που διαβάζω για τις χιλιάδες «προσλήψεις» από το 2006 μέχρι σήμερα, που «τακτοποιήθηκαν» και εκεί που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, τώρα βάζουν αντηλιακό. Οι αιώνιοι «ξύπνοι» της ζωής αυτής, με μάστερ στις δημόσιες σχέσεις, τα πλατιά χαμόγελα, κατάπιαν όλα αυτά τα χρόνια μνημόνια, δημοψηφίσματα, ευρωμονοδρόμους, προκειμένου να βρουν μια δουλίτσα, μια καρεκλίτσα να κάτσουν να ξαποστάσουν από τις πορείες, τα συλλαλητήρια, τις απεργίες, για να γίνουν επιτέλους κι εκείνοι… νοικοκυραίοι. Σαν αυτούς που έβριζαν μια ζωή. 

ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ευάγγελος Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.