Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα4938
mod_vvisit_counterΧθές5140
mod_vvisit_counterAll6438893
°F | °C
invalid location provided
ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

panet

Περίεργη απόφαση της ΠΑΕ,  μετά από καταγγελία γείτονα για τις παρεμβάσεις στην μικρή εξέδρα του γηπέδου και επιχείρηση στοχοποίησης δημοσιογράφων...

Σε οριστική διακοπή των εργασιών που γίνονται αυτήν την περίοδο στην μικρή εξέδρα του γηπέδου του Παναιτωλικού προχώρησε η ΠΑΕ, επιχειρώντας μάλιστα να συνδέσει το γεγονός με τα σχετικά ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας-blog και εκτοξεύοντας δυστυχώς για άλλη μια φορά απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά δημοσιογράφων.

Οι εργασίες στο γήπεδο ξεκίνησαν πριν εκδοθεί η σχετική άδεια από την πολεοδομία και  κατ'όπιν καταγγελίας, μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας, διεκόπησαν, όπως ακριβώς προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Η εξέλιξη αυτή, προκάλεσε και μερικά δημοσιεύματα που επικεντρώθηκαν όμως στον ρόλο της πολεοδομίας με κεντρική ιδέα, ότι ο νόμος ισχύει ασφαλώς για όλους και που έτσι, υποτίθεται πως πρέπει να είναι. Όταν ο νόμος είναι ανελέητος για έναν απλό ιδιώτη, γιατί θα πρέπει να γίνεται εξαίρεση σε μια Ανώνυμη Εταιρία; Από εκεί και πέρα, προφανώς και κανείς δεν αμφισβητεί την χρησιμότητα των παρεμβάσεων και που σαφώς θα μπορούσαν να συνεχιστούν με την απεμπλοκή των προβλημάτων με την έκδοση της άδειας. Όμως, η αντίδραση της ΠΑΕ, είναι αυτή που και πάλι προκαλεί ερωτηματικά, ως προς τον τρόπο με τον οποίο, τουλάχιστον επικοινωνιακά, κινείται. Έτσι, αποφασίστηκε αιφνίδια, η... οριστική διακοπή των εργασιών στην μικρή εξέδρα, ενώ με ανακοίνωση είναι ολοφάνερο ότι γίνεται επιχείρηση στοχοποίησης Μέσων Ενημέρωσης και δημοσιογράφων (όσοι μάλιστα δεν είναι αρεστοί στη διοίκηση είναι δημοσιογράφοι σε εισαγωγικά!), επειδή «τόλμησε» να γράψει και να πάρει θέση ως προς την εξέλιξη αυτή, μια θέση όμως που ολοφάνερα κινούνταν προς την κατεύθυνση της πολεοδομίας. Με αυτόν τον τρόπο, «τιμωρούνται» φίλαθλοι και δημοσιογράφοι (μιας και η παρέμβαση στην μικρή εξέδρα περιλαμβάνει και δημοσιογραφικά θεωρεία,, κυλικείο κλπ) και «υποδεικνύεται» ως υπεύθυνος ο συντάκτης κάποιων κειμένων σχετικών με το θέμα. Η ΠΑΕ στην ανακοίνωση της χρησιμοποιεί απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, μιλά για «ρουφιάνους», «βρώμικο πόλεμο», «απειλές και ψεύδη», κάτι που εύλογα προκαλεί και την αντίδραση μερίδας των φιλάθλων του Παναιτωλικού. Έτσι, δεν θα πρέπει να ξενίζει το γεγονός ότι μέρος οργανωμένων οπαδών και όχι μόνον, ήδη κινείται απειλητικά σε βάρος του συγκεκριμένου εκδότη-δημοσιογράφου, με χαρακτηριστική την ανακοίνωση των Guerreros του συνδέσμου των οπαδών της Αθήνας δηλαδή.

Πρόκειται για μια αψυχολόγητη ενέργεια από την πλευρά της ΠΑΕ και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αυτή η  πρακτική προπαγάνδας που παραπέμπει δυστυχώς αλλού. Η ΠΑΕ φαίνεται έχει θέσει δικά της μέτρα και σταθμά όπως όλα δείχνουν στη δουλειά του δημοσιογράφου, «πατώντας» όμως  στο πάθος χιλιάδων φίλων του Παναιτωλικού για την ομάδα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορικά η τακτική αυτή του: «αν δεν είσαι μαζί μου, είσαι εχθρός μου.», που δυστυχώς για την ΠΑΕ τείνει να παγιωθεί, με «όπλο» τους πολυάριθμους και διψασμένους για διακρίσεις οπαδούς. Και λέμε δυστυχώς, γιατί ουδέποτε και τουλάχιστον από εμάς δεν αμφισβητήθηκε η προσφορά του κ. Κωστούλα στον τόπο και τον αθλητισμό. Ίσως να παρασύρεται κιόλας από κάποιους συνεργάτες του...

Χαρακτηριστικά, παραθέτουμε απόσπασμα από την σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Κατατέθηκαν στις αρμόδιες αρχές όλα τα απαιτούμενα για την εκτέλεση των έργων δικαιολογητικά, αλλά λόγω της πίεσης για την κατασκευή τους πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, οι εργασίες άρχισαν πριν την (χρονοβόρο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες) διαδικασία έκδοσης άδειας.
Μετά από καταγγελία και παρέμβαση της Αστυνομίας, οι εργασίες διακόπηκαν. Θεωρήσαμε το γεγονός αυτό μεμονωμένο. Όμως φαίνεται πως δεν είναι. Κάποιοι, προφανώς, δεν επιθυμούν ένα καλύτερο γήπεδο απ' αυτό που έχουμε σήμερα.
Εκδότης - δημοσιογράφος που δραστηριοποιείται στην πόλη μας, έχει επιδοθεί σε μια διαρκή προσπάθεια να εμποδίσει την πρόοδο. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το πράττει. Τόσο με δημοσίευμάτα του, όσο, κυρίως, με ρουφιανιές σε όλα τα επίπεδα προσπαθεί να πείσει τη κοινωνία ότι το γήπεδο πρέπει να παραμείνει ερείπιο, όπως ήταν δεκαετίες πριν.
Εγκαλείται η σημερινή διοίκηση, επειδή χωρίς ούτε ενός ευρώ οικονομική βοήθεια από κανέναν, έκανε αυτά που υποχρεούνταν να έχουν κάνει οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας.
Εγκαλείται η σημερινή διοίκηση επειδή θεωρεί (και -αποδεδειγμένα- εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση) ότι και ο Παναιτωλικός και οι φίλαθλοι της περιοχής, δικαιούνται ένα σύγχρονο γήπεδο. Επειδή επένδυσε για να το αποκτήσει και να αποδοθεί χωρίς καμία δέσμευση στην κοινωνία.
Εγκαλείται γιατί ξόδεψε εκατομμύρια ευρώ χωρίς σίγουρα να περιμένει να τα πάρει πίσω με μόνο σκοπό να αποδοθεί στον φίλαθλο κόσμο του Παναιτωλικού ένα γήπεδο αντάξιο της δυναμικής του και της ιστορίας του συλλόγου.
Ας θυμηθούν μόνο πως ήταν το γήπεδο και η γύρω περιοχή μόλις τέσσερα χρόνια πριν.
Η διοίκηση θεωρεί ότι σ' αυτή την προσπάθειά της έχει σύμμαχο το σύνολο των φιλάθλων και την κοινωνία γενικότερα.
Επειδή όμως κάποιοι (έστω και ελάχιστοι, που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα πιέζοντας και απειλώντας προς κάθε κατεύθυνση) επιμένουν να τηρηθούν οι τύποι και παραβλέπουν την ουσία, επειδή συνεχίζουν τα καρφώματα - καταγγελίες, η διοίκηση της ΠΑΕ Παναιτωλικός αποφάσισε:
την οριστική διακοπή του συνόλου των εργασιών που γίνονται στο γήπεδο Παναιτωλικού. Αν μάλιστα διαπιστώσει ότι αυτό θα βοηθήσει, θα προχωρήσει σε κατεδάφιση των έργων που έχουν πραγματοποιηθεί.
Η διακοπή των εργασιών εκ των πραγμάτων δεν επιτρέπει τη χρήση της μικρής εξέδρας και προκαλεί δυσλειτουργία στην εξυπηρέτηση των φιλάθλων. Ζητάμε τη συγνώμη τους, όπως και τη συγνώμη των δημοσιογράφων, επειδή πιθανώς δεν θα προλάβουμε, λόγω της καθυστέρησης που προκλήθηκε, να τους φιλοξενήσουμε τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν με τον τρόπο που θέλαμε για να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους.

Καλούμε τον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό στο οποίο ανήκει το γήπεδο και στον οποίο θα παραδοθεί (και μέσω αυτού στην τοπική κοινωνία) με την ολοκλήρωση της μεταξύ μας σύμβασης παραχώρησης σε μόλις πέντε χρόνια από σήμερα (η σύμβαση είναι διάρκειας εννέα ετών, όταν σε ανάλογες περιπτώσεις υπερβαίνουν τα ενενήντα!) να πάρει δημόσια θέση γιατί κάποιοι θέλουν να τον εκθέσουν με στόχο προφανέστατο (όπως κάνουν χρόνια τώρα) να διαταράξουν τις άριστες σχέσεις μας.

Ζητάμε την κατανόησή του φίλαθλου κόσμου του Παναιτωλικού, που δεν θα μπορέσουμε έγκαιρα να ολοκληρώσουμε αυτό το σκέλος των εργασιών το οποίο θα βελτίωνε κατά πολύ τις παρεχόμενες σ' αυτόν υπηρεσίες. Ζητάμε επίσης την κατανόησή του, που ασχολούμαστε με τέτοιες περιπτώσεις ανάξιες λόγου, αλλά χρόνια τώρα δύο-τρεις "δημοσιογράφοι" προσπαθούν με βρώμικο πόλεμο, με συκοφαντίες και ψεύδη, να μας βάλουν απέναντι, μία με τους δημοσιογράφους, μία με τους φιλάθλους, μία με την κοινωνία. Τώρα ανέλαβαν και ρόλο εισαγγελέα.»

 

Π.Η.Τ.

 

 

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...