Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Αγρίνιο: Πλήθος πιστών,
Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 19:31

λαμπρότητα, κατάνυξη στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Χριστόφορου (Φωτογραφίες)

 

Με θρησκευτική ευλάβεια, κατάνυξη και συνάμα λαμπρότητα κορυφώθηκε ο Εορτασμός του Πολιούχου της πόλης του Αγρινίου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου. Η λιτάνευση της εικόνας ξεκίνησε περίπου στις 19.15 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου (Νέο) για να καταλήξει στην κεντρική πλατεία όπου συμμετείχαν οι  Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Σάμου – Ικαρίας κ. Ευσέβιος και Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Πλήθος πιστών ακολούθησε την λιτάνευση της εικόνας, η οποία μετά την στάση της στην πλατεία Δημοκρατίας επέστρεψε στον Άγιο Χριστόφορο. Ως είθισται, σε πολλά σημεία της λιτάνευσης της εικόνας κάτοικοι έραναν την εικόνα με λουλούδια. Της λιτανείας προηγήθηκε ο μεθεόρτιος αρχιερατικός εσπερινός

Στην ακολουθία του Όρθρου και την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκαν επίσης στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας αρχιμανδρίτης Λαυρέντιος Καρανάσιος.

Μετά την κορύφωση και την ολοκλήρωση του εορτασμού στις 21.30 μ.μ. είναι προγραμματισμένο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στην πλατεία των Δύο Ρεμάτων. Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μερακλήδες», ο Λαογραφικός Όμιλος «Ρίζες», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβόρανης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης «Το Παλιόκαστο», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Μανουσάκια» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπολάϊτας «Αγία Παρασκευή».

sinidisi.gr

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...