Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Χτίζεται βήμα – βήμα η Συμμαχία
Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 20:14

 για την Επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως έχουσα τον συντονισμό των δράσεων της Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας 2017, ενεργοποίησε το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας με τη συγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα (ΣΕΑΔΕ)».

«Ξεκίνησε, λοιπόν, μια εξωστρεφής, δυναμική και πολυεπίπεδη συνεργασία για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κάνοντας πράξη ένα μεγαλεπήβολο εγχείρημα της Περιφέρειάς μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δικτύου ΣΕΑΔΕ Κωνσταντίνος Καρπέτας.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε ο προγραμματισμός δράσεων και ενεργειών που θα αναληφθούν από τα μέλη, καθώς και η συγκρότηση τεσσάρων Ομάδων Εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο καθορίστηκαν οι εξής ομάδες:

  1. 1.  Ομάδα για διατύπωση προτάσεων ενίσχυσης και στήριξης των επιχειρήσεων, με συντονιστή το Επιμελητήριο Αχαΐας.
  2. 2.   Ομάδα για τη διερεύνηση, οργάνωση και υποστήριξη συστάδας συλλογικής μορφής επιχειρηματικότητας (hub/open coffee/pro-incubator) με συντονιστή τον ΣΕΒΙΠΑ.
  3. 3.   Ομάδα για το επιχειρηματικό περιβάλλον - εκπαίδευση & ανάπτυξη δεξιοτήτων στο "επιχειρείν" με συντονιστή το ΣΕΒ ΠΕ&ΔΕ. Στην θεματική ενότητα θα αναπτυχθούν και υποστηρικτικά προγράμματα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τις επιχειρηματικές μεταφορές.
  4. 4.    Ομάδα για τη θεματική ενότητα τουρισμού, με συντονιστή το Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκαν προτάσεις από όλους τους συμμετέχοντες και ορίσθηκε η ημερομηνία για τη 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δικτύου ΣΕΑΔΕ, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Καρπέτας και τα μέλη αυτής εκπρόσωποι των φορέων, οι Θεόδωρος Τσούμπελης (Επιμελητήριο Αχαΐας), Νικόλαος Κοτσώνης (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος – ΣΕΒ ΠΔΕ), Πέτρος Μαντάς (Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών - ΣΕΒΙΠΑ), Χρήστος Μπούρας (Πανεπιστήμιο Πατρών), Σπυρίδων Συρμακέσης (Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα – ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας), Βασίλειος Μπουργανός (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας/ Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής - ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ ), Πρόδρομος Προδρομίδης (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών – ΚΕΠΕ), Ηλίας Παυλίδης (Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & ΝΔ Ελλάδας), Παναγιώτης Σκέντζος (Ομοσπονδία Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών - Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας - Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α.) και Γεώργιος Τελώνης (Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας).

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...