Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΣΤΟ ΦΕΚ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΜΗΜΑ

panepistimio

Aνακοίνωση της ΝΟΔΕ, που αντί να σιωπά, πανηγυρίζει.

 

Με την δημοσίευση για το Τμήμα Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων, η Οργάνωση υποστηρίζει πως το Αγρίνιο «...ενισχύει στο μέγιστο τις υπάρχουσες υποδομές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης»!!!

Αναλαμβάνοντας εν νέου τον ρόλο του... Υπουργείου Παιδείας, (προφανώς ο συντάκτης του κειμένου να έχει αυτή τη... φιλοδοξία...) η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας της ΝΔ γνωστοποίησε την δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης της ίδρυσης του 4ου τμήματος της Πανεπιστημιακής σχολής του Αγρίνιου, προχωρώντας νωρίτερα, κατά την προσφιλή της μέθοδο, στην διαρροή της είδησης στον φιλικό της τύπο στην περιοχή.

Για την εξέλιξη είχαμε εδώ και έναν μήνα περίπου γράψει σχετικό σχόλιο, μετά την συζήτηση που είχε ο Υφυπουργός κ. Ταλιαδούρος με τοπικό βουλευτή και ήταν έτσι κι αλλιώς αναμενόμενη μετά τις αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει οι απίστευτές παλινωδίες τόσο του Υπουργείου, όσο και του κόμματος για το θέμα, που εκκρεμεί εδώ και... έξι χρόνια περίπου από την πρώτη εξαγγελία του πρωθυπουργού.

Η εξέλιξη σε κάθε περίπτωση είναι θετική, αλλά πρέπει να σημειωθεί πως ίδρυση νέου Τμήματος, δεν σημαίνει και λειτουργία, ενώ αναμένουμε και την ανακοίνωση για την ίδρυση του αυτονόμου πανεπιστημίου, για την οποία εργάζεται η... περιβόητη Επιτροπή υπό τον κ. Κοντό.

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ αναφέρει:

   «Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (144/13-8-2009 τ.Α.) της ίδρυσης του Τμήματος Μάρκετινγκ Αγροτικών προϊόντων με έδρα το Αγρίνιο (Τέταρτο τμήμα), ουσιαστικά αποτελεί την υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού της χώρας Κώστα Καραμανλή για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, βάζοντας παράλληλα στο περιθώριο κάθε κακόπιστη κριτική που διατυπώθηκε με σκοπό την μικροπολιτική εκμετάλλευση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος όπως είναι η ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημιακού ιδρύματος.

   Με ολοκληρωμένες πλέον τις τυπικές προϋποθέσεις - οι οποίες είναι καθαρά αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης - ο νομός μας αποκτά ένα χώρο γνώσης, ενισχύοντας στο μέγιστο βαθμό τις μέχρι σήμερα υπάρχουσες υποδομές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

   Εκτιμάται δε, ότι η ολοκλήρωση της κυβερνητικής εξαγγελίας, θα πραγματοποιηθεί με την προώθηση από μέρους του Κώστα Καραμανλή σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για το υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, από το οποίο πέραν του κύρους, η τοπική κοινωνία προσδοκά πολλαπλά οφέλη.»

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...