Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1129
mod_vvisit_counterΧθές1330
mod_vvisit_counterAll5804981
°F | °C
invalid location provided
ΠΑΙΖΩΝΤΑΣ
Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2016 17:20


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ


για Εφήβους και Παιδιά

KEDA.jpg-2

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου, όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησε τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες στο Αγρίνιο και στο διευρυμένο Δήμο. Η ανταπόκριση που γνώρισε η πρωτοβουλία της ήταν τόσο μαζική, γεγονός που ενθάρρυνε τη δημιουργία ενός νέου τμήματος.

Υπάρχει κάποια μερίδα θεάτρου που να αντιστοιχεί σε εκείνους τους ανήσυχους νέους που βρίσκονται στην ηλικία που έχουν αφήσει πίσω τους το παιδικό θέατρο, όμως και το θέατρο «των μεγάλων» είναι ακόμα μακρινό; Η απάντηση είναι «ΝΑΙ» και ακούει στο όνομα «Εφηβικό Θέατρο». Οι έφηβοι έχουν παλμό, πάθος, ένταση. Το ίδιο και το θέατρο. Είναι δραστήριοι, ασυμβίβαστοι και αντικομφορμιστές. Δεν επαναπαύονται και πάντοτε ζητούν το κάτι παραπάνω. Όπως ακριβώς συμβαίνει στο θέατρο.

Τα θεατρικά εργαστήρια θα δώσουν τη δυνατότητα στους εφήβους να εκφραστούν, να δράσουν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν ένα καινούργιο κόσμο εμπειριών μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Το θέατρο έχει μία ανεξάντλητη δύναμη να διαπαιδαγωγεί, να μεταδίδει αξίες, να συμβάλλει στη γνωριμία με τον εαυτό μας και τους άλλους. Με πολλαπλές τεχνικές, παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμούς, πολλαπλή χρήση αντικειμένων, δημιουργούνται οι συνθήκες για ομαδικότητα και συνεργατικότητα. Σε ένα τέτοιο κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης, οι συμμετέχοντες αποθέτουν στην ομάδα ένα μέρος του ψυχικού τους κόσμου, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τους άλλους και αναπτύσσουν δεξιότητες ζωής!

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών "Η Φαντασία", οδός Μπότσαρη 4, στο Αγρίνιο.
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Κατερίνα-Αθανασία Σταμούλη [πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών] | Τηλ: 6948514984 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δηλώστε συμμετοχή!