Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ
Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016 22:41

 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

 
Και ενώ ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση προανήγγειλε και δεύτερο γύρο, αυτή τη φορά για τις άδειες των περιφερειακών σταθμών...
 Μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, είπε πως αυτή τη στιγμή ανοίγει ο ανταγωνισμός, γιατί το επάγγελμα του καναλάρχη παύει να είναι κλειστό. «Δεν υπάρχει από το σύνταγμα ατομικό δικαίωμα στο να έχω ένα κανάλι. Και αυτό καταργεί και τις αρχές ισονομίας και ενός κράτους δικαίου, ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι, συγκεκριμένα συμφέροντα είχαν καβαλήσει, σύμφωνα με ορολογία του ΣτΕ, τις δημόσιες συχνότητες παρανόμως, και το κάνανε αυτό για 27 χρόνια» προσέθεσε.
Αμέσως μετά την αδειοδότηση των 4 καναλιών εθνικής εμβέλειας προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι η διεξαγωγή διαγωνισμού για τις άδειες των περιφερειακών σταθμών. «Είναι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για αδειοδότηση περιφερειακών σταθμών και να αφήσουμε το θέμα των θεματικών» ανέφερε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δίνοντας το στίγμα των επόμενων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.
Ο κ. Κρέτσος χαρακτήρισε «άκαιρη» τη συζήτηση για τις θεματικές άδειες και σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει πολυφωνία αν όλα τα περιφερειακά ΜΜΕ φυτοζωούν γιατί οι τράπεζες δεν τους χρηματοδοτούν. Στο ίδιο μήκος κύματος, επισήμανε πως δεν γίνεται σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα πλέον ποσά που δίνουν οι τράπεζες στα ΜΜΕ, να εισπράττει ο περιφερειακός Τύπος 2,5% και τα περιφερειακά κανάλια να είναι αποκλεισμένα από τη διαφήμιση.
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...