Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Αλλεπάλληλες συναντήσεις Τσίπρα
Τρίτη, 28 Ιούνιος 2016 19:21

 στις Βρυξέλλες, με βασικό αντικείμενο το Brexit

 

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής που συγκλήθηκε μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία και την επικράτηση του Brexit.

Το πρωί ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, και θα ακολουθήσει σειρά επαφών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, εκπροσώπους των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ, και εκπροσώπους των ευρωπαίων Πρασίνων.

Κατά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Μ. Σουλτς, συζητήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και επιβεβαιώθηκε η κοινή εκτίμηση πως το μήνυμα που πρέπει να πάρει η ΕΕ, από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής ατζέντας. 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Σουλτς τόνισε πως η Μεγάλη Βρετανία αφού πήρε την απόφαση να φύγει από την ΕΕ, πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, καθώς όσο δεν το κάνει, επωφελείται από το διπλό αυτό παιχνίδι.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, σχολίασε μέσω Twitter πως «η Ευρώπη πρέπει να δώσει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα στέρεο μέλλον».

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε, επίσης, με την συμπρόεδρο της Ομάδας των «Πράσινων», Ρεμπέκα Χαρμς, και την αντιπρόεδρο, Σκα Κέλερ, ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση με την με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γκαμπριέλ Ζίμερ.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Αριστερά έχει από καιρό προειδοποιήσει για την άνοδο της ακροδεξιάς και του ευρωσκεπτικισμού ως αποτέλεσμα της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού».

Ακολουθήσε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Γραμματικάκη, με τον οποίο, όπως έκανε γνωστό και πάλι μέσω Twitter, εκτιμήσαν ότι σε μια δύσκολη στιγμή για την Ευρώπη χρειάζεται κοινός βηματισμός των προοδευτικών δυνάμεων.

«Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις στην Ευρώπη» έγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον λογαριασμό του στο Twitter, μετά τις επαφές του στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας έχει κληθεί ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών η οποία προηγείται της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες προκειμένου να γίνει η Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι, την Παρασκευή.
Πρόκειται για τη Σύνοδο η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Ρώμη (σ.σ. όπου επίσης είχε κληθεί ο Αλέξης Τσίπρας) και είχε αναβληθεί εξαιτίας της πτώσης του αιγυπτιακού αεροσκάφους. Εφόσον πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει κατόπιν πρόσκλησης του Φρανσουά Ολάντ και στη συνέχεια θα μεταβεί απευθείας στην Κίνα για την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...