Αύγ   Σεπτέμβριος 2022   Οκτ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα403
mod_vvisit_counterΧθές479
mod_vvisit_counterAll8030880
°F | °C
invalid location provided
ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ

limnoualassa380

Τα πρώτα αποτελέσματα των καταγραφικών οργάνων που τοποθέτησε η Ν/Α στο Αιτωλικό, δίνουν σημαντικά στοιχεία για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Τέθηκαν πρόσφατα σε λειτουργία από την Διεύθυνση Αλιείας  Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας τρία αυτόματα καταγραφικά όργανα που εγκαταστάθηκαν στις δύο γέφυρες του Αιτωλικού και στο κέντρο της λιμνοθάλασσας.

Τα όργανα αυτά έχουν ρυθμιστεί με τρόπο ώστε να συγκεντρώνουν ανά 5 λεπτά δεδομένα αγωγιμότητας και στάθμης νερού.

Τα στοιχεία αυτά είναι ζωτικά αφού  αφορούν την καταγραφή της εισόδου αλμυρών νερών  προς το κανάλι Αιτωλικού, γεγονός το οποίο είναι ζωτικό για την αξιολόγηση της λειτουργίας του υδραυλικού συστήματος της λιμνοθάλασσας που επηρεάζεται άμεσα τόσο από τις επικρατούσες ημερήσια καιρικές συνθήκες όσο και από την λειτουργία των αντλιοστασίων.

 Η προμήθεια των οργάνων αυτών έγινε από τον νομαρχιακό προϋπολογισμό και το σύνολο των εργασιών γίνεται από την Δ/νση Αλιείας της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας.

Η όλη δραστηριότητα συμπληρώνει την ως τώρα αναπτυγμένη πρωτοβουλία της παραπάνω διεύθυνσης γύρω από  την συγκεκριμένη ιδιαίτερης σημασίας περιοχή υψηλού περιβαλλοντικού κινδύνου.

Στο διάγραμμα που ακολουθεί εμdiagramaφανίζονται ενδεικτικά οι πρώτες μετρήσεις όπου για τις 14 και 15 Ιουλίου με βάση τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, φαίνονται ως μόνη δίοδος εισόδου αλμυρών νερών τα ανατολικά γεφύρια ενώ η δυτική πλευρά όσο αφορά το αλμυρό νερό είναι πλήρως αδρανοποιημένη.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας αναπτύσσοντας αυτήν την δραστηριότητα επιδιώκει να  εξασφαλίσει  μια ασφαλή εικόνα για την αποδοτικότητα  των έργων που προτείνονται.

Η Δ/νση Αλιείας εκτιμά ότι στο χρονικό διάστημα των επόμενων 6 μηνών θα υπάρχει η αναγκαία πληροφορία για τον σχεδιασμό των συμπληρωματικών παρεμβάσεων που απαιτούνται για την σχετική αποκατάσταση του συστήματος.

Επισημαίνει ότι από το σύνολο των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί τα τελευταία χρόνια έχει τεκμηριωθεί πλήρως η αναγκαιότητα  συνέχειας των έργων που έχουν προσδιοριστεί έως τώρα και για τα οποία υπάρχει περιβαλλοντική ωριμότητα από το 2006.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εφιστά στους αρμόδιους φορείς χρηματοδότησης  την υψηλή ιεράρχηση του θέματος και ενημερώνει τους πολίτες ότι δεν δικαιολογείται καμιά πια κωλυσιεργία στην άμεση χρηματοδότηση για την εκτέλεση των  έργων αυτών. 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...