Ιαν   Φεβρουάριος 2024   Μάρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
«ΕΦΥΓΕ» Ο ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ

patoylas

Το Αγρίνιο αποχαιρέτησε χθες τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου

 

Σε ηλικία 54 ετών, χτυπημένος από την επάρατη νόσο, πέθανε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και στέλεχος του ΚΚΕ στην Αιτωλ/νία Τάκης Πατούλας. Στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, παρά την ασθένειά του ο Τάκης Πατούλας, μέχρι και την τελευταία στιγμή, στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, όπως στις πρόσφατες περιπτώσεις της κεραμοποιίας Κατσίκη και τις κινητοποιήσεις των εκδοροσφαγέων.

Σύσσωμοι οι τοπικοί συνδικαλιστικοί φορείς, σωματεία κλπ εξέφρασαν την θλίψη τους για την απώλεια του πολύ γνωστού, αγαπητού  και συνεπούς συνδικαλιστή που αφιέρωσε την ζωή του ολόκληρη στους αγώνες του εργατικού κινήματος και του ΚΚΕ.

Η σωρός του Τάκη Πατούλα τέθηκε το απόγευμα σε προσκύνημα, ενώ η πολιτική του κηδεία έγινε στο Εργατικό Κέντρο

     Σε  Έκτακτο Δελτίο Τύπου η Ν.Ε Αιτ/νιας του ΚΚΕ, αναφέρει:

  Πέθανε σε ηλικία 54 χρονών ο σ/φος Τάκης Πατούλας μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

 Ο σ/φος καταγόταν από φτωχή λαϊκή οικογένεια και γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1955. Από μικρή ηλικία κυνηγούσε το μεροκάματο στην οικοδομή, ήταν ελαιοχρωματιστής. Μετά από την στρατιωτική του θητεία οργανώθηκε, το 1977, στην ΚΝΕ και στην συνέχεια στο ΚΚΕ όπου έμεινε πιστός μέχρι την τελευταία πνοή της ζωής του.

  Η αγωνιστικότητά του, η κατάκτηση ταξικής συνείδησης, η αφοσίωση του στο ΚΚΕ, η μελέτη της θεωρίας του, το καθημερινό διάβασμα του «Ρ» γρήγορα τον ανέδειξαν σε στέλεχος πρώτης γραμμής για την Κ.Ο. του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος. Την περίοδο της κρίσης έδωσε με αποφασιστικότητα τη μάχη για την υπεράσπιση του ΚΚΕ, των αρχών λειτουργίας, την καθοδήγησή του από την κοσμοθεωρία του Μαρξισμού - Λενινισμού και τον προλεταριακό διεθνισμό για σταθερότητα του στρατηγικού του στόχου στην ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, για τη λύτρωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα η αποφασιστικότητα και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την προώθηση της πολιτικής γραμμής του κόμματος, η μετάδοση κομμουνιστικής αισιοδοξίας όταν και όπου χρειαζόταν.

 Υπήρξε Γραμματέας της Ν.Ε Αιτ/νιας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ για πολλά χρόνια. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής ήταν από την επανασυγκρότησή της μέχρι σήμερα. Από το 2004 ήταν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου μοχθώντας καθημερινά για την οργάνωση των εργαζομένων σε σωματεία, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για την ταξική δράση του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ κατά της συναίνεσης και του κοινωνικού εταιρισμού, των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

 Ο σ. Τάκης με την σύζυγο του σ/σα Σοφία απέκτησαν τρία παιδιά τον Πάνο, την Έφη και τον Σωκράτη και ευτύχισε να βλέπει ολόκληρη την οικογένεια του να παλεύει οργανωμένα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για κοινά ιδανικά.

 Ο σ/φος θα λείψει από τους συντρόφους του και την Κ.Ο, όμως με τη δράση του έχει δημιουργήσει πολλούς πολιτικούς απογόνους για να καλύψουν επάξια το κενό που αφήνει.

            Η Ν.Ε εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

           

                                                                                                 Η Ν.Ε Αιτ/νιας του ΚΚΕ

 

ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΑΚΗ ΠΑΤΟΥΛΑ                     mosxolios                                                                                                       

     Με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Δημήτρη Πατούλα, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός προέβη στην εξής δήλωση:

      «Ο Δημήτρης Πατούλας υπήρξε πάντα ενεργός πολίτης. Κατά τη θητεία του ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μπορεί να είχε κανείς, υπερασπίστηκε με μαχητικότητα τα δικαιώματα των εργαζομένων, αφήνοντας το δικό του στίγμα στη συνδικαλιστική δράση,  την οποία υπηρέτησε πιστά, με πάθος και συνέπεια.

     Στους συγγενείς του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

    

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...