Αύγ   Σεπτέμβριος 2022   Οκτ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα429
mod_vvisit_counterΧθές479
mod_vvisit_counterAll8030906
°F | °C
invalid location provided
ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Μετά από έρευνες δύο ετώνlaurea

Η εισαγωγή από τον Αστακό και τον Πειραιά, προορισμός η Μάλτα.

Μεγάλη υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων αποκάλυψε το Τμήμα Όπλων και Ναρκωτικών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής της Υπ.Ε.Ε., έπειτα από έρευνες δύο ετών.

Συγκεκριμένα, ελληνική μεταφορική εταιρεία εισήγαγε λαθραία, μέσω των λιμένων Αστακού Αιτωλοακαρνανίας και Πειραιά, μεγάλες ποσότητες τσιγάρων δηλώνοντας ως εισαγόμενα είδη άλλα εμπορεύματα, παραλήπτες των οποίων ήταν ανύπαρκτες εταιρείες.

Στη συνέχεια τα εμπορεύματα προωθούνταν με πλαστά έγγραφα στη Μάλτα. Πρέπει να σημειωθεί ότι η έδρα και τα τηλέφωνα των ανύπαρκτων εταιρειών ταυτίζονταν με την έδρα και τα τηλέφωνα της υπαρκτής εταιρείας που διεξήγαγε το λαθρεμπόριο και παραλάμβανε τα εμπορεύματα.

Τα πρόστιμα εκτιμάται ότι πλησιάζουν τα 4 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 2,5 εκατ. ευρώ αφορούν διαφυγόντες δασμούς και 1,5 εκατ. ευρώ τους μη αποδοθέντες φόρους.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των ερευνών εκ μέρους της Υπ.Ε.Ε., η υπόθεση και το σύνολο των στοιχείων βρίσκονται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα και στο αρμόδιο Τελωνείο. Παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας μας με τους αρμοδίους της ΥΠΕΕ, δεν κατέστη δυνατόν να δοθεί πιο αναλυτική ενημέρωση για την υπόθεση, στην εξιχνίαση της οποίας θεωρείται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο η ακινητοποίηση δυο φορτηγών με λαθραία τσιγάρα πριν λίγες εβδομάδες στο Βασιλόπουλο του Αστακού. Η υπόθεση είχε προκαλέσει και την αντίδραση της ΑΚΑΡΠΟΡΤ της εταιρίας που διαχειρίζεται δηλ. το λιμάνι, που διέψευσε την διακίνηση τσιγάρων, κάτι όμως που επιβεβαιώνει τώρα η ανακοίνωση της ΥΠΕΕ
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...