°F | °C
invalid location provided
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ,
Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2016 20:39

 ΔΡΟΜΟΥΣ, ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ!

 
Τον 24ωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων και λιμανιών της χώρας από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου αποφάσισαν οι αγρότες στην πολύωρη συνάντηση που είχε η Πανελλήνια...
Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων στην Κατερίνη. Στη συνάντηση, που ολοκληρώθηκε έξι ώρες μετά, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 62 μπλόκα της χώρας.
Στο πλευρό των αγροτών συντάσσονται και οι αυτοκινητιστές που ξεκίνησαν απεργία διαρκείας και κατά τόπους θα παρατάσσουν τα οχήματά τους μαζί με τα τρακτέρ και τα γεωργικά μηχανήματα ενισχύοντας τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα.
Στο μεταξύ, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση ομόφωνα συμφώνησαν να συνεχίσουν απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια «για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων», ενώ συστάθηκε επιτροπή, που θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας, την προσεχή Κυριακή, καθώς και όπου αλλού χρειαστεί.
Χθες τα περισσότερα μπλόκα έμειναν ανοιχτά όπως αυτό των Τεμπών αλλά και το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία μετά τον τετραήμερο αποκλεισμό του.
Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ σήμερα, Παρασκευή δεν θα κλείσει η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
Το τελωνείο της Εξοχής άνοιξε στις 11 το πρωί και έκλεισε επ' αόριστον από τις 15:00.
Πολυήμερο αποκλεισμό στα διόδια των Μαλγάρων εξετάζουν οι αγρότες, οι οποίοι συνεδρίαζαν μέχρι αργά χθες το βράδυ.