°F | °C
invalid location provided
Πόλος ανάπτυξης το λιμάνι της Πάτρας
Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2015 19:15

– Συνάντηση Απ. Κατσιφάρα και Ν. Κοντοέ

KATSIFARAS-KOEN

Με τον νέο πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκο Κοντοέ συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο σημαντικό και δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το λιμάνι της Πάτρας που αποτελεί πόλο ανάπτυξης για την Περιφέρεια, έχει σημαίνοντα ρόλο στο πενταετές Περιφερειακό Αναπτυξιακό Σχέδιο της Δυτικής Ελλάδας, ενώ είναι κόμβος συνδυασμένων μεταφορών και μείζονος σημασίας πύλη προς την Ευρώπη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ουσιαστική συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε Περιφέρεια και ΟΛΠΑ με τους δύο άνδρες να σημειώνουν πως θα υπάρξει ακόμα πιο στενή και διαρκής επικοινωνία, ενώ συζητήθηκε και η καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στην κατασκευή της περίφραξης του νέου λιμένα Πατρών, ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας και ήδη έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί, ενώ παράλληλα μίλησε για τις προοπτικές και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται για το μέλλον με την μακροπεριφερειακή στρατηγική Αδριατικής – Ιονίου (EUSAIR).

Κλείνοντας ο κ. Κατσιφάρας επανέλαβε την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση του Χωροταξικού Σχεδιασμού που γίνεται από το Υπουργείο για το λιμάνι ως ελεύθερη ζώνη πρόσβασης κατά τα πρότυπα της Ναυτιλιακής Βιομηχανικής Περιοχής (ΝΑΒΙΠΕ).

Ο κ. Κοντοές από την πλευρά του φάνηκε ιδιαίτερα δεκτικός και επεσήμανε πως βασίζεται στη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το καλό της πόλης και του λιμένα Πατρών.