°F | °C
invalid location provided
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμβάλλει
Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2015 18:52

 στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού της Λευκάδας

 

Δελτίο Τύπου

Μια σημαντική όσο και επίκαιρη συνάντηση για τη σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές του, οργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης & η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τη Δευτέρα στη Λευκάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος I.C.E. Άνθρωποι από τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη δημιουργία, τη διανόηση και τον πολιτισμό θα συναντηθούν με τους ανθρώπους του τουρισμού και της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να ανιχνεύσουν τις δυνατότητες συνεργασίας ώστε να αναδειχθεί ένα σύγχρονο, ελκυστικό και βιώσιμο τουριστικό προϊόν στα Ιόνια νησιά.
Η συνάντηση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 στις 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας (Διοικητήριο) και θα επικεντρωθεί στα ακόλουθα θέματα:Δημιουργική Ημέρα (11:00-12:00)
Οργανωτικά Θέματα, ο ρόλος και οι δυνατότητες των Πολιτιστικών Δημιουργικών Βιομηχανιών (Π.Δ.Β.) της Λευκάδας στην τοπική οικονομία.
Ανάλυση Θετικού Παραδείγματος.Σεμινάριο (12:00-13:00)
Ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που στηρίζονται στην ύπαρξη και λειτουργία των Πολιτιστικών Δημιουργικών Βιομηχανιών.
Η συμβολή των Π.Δ.Β. στη δημιουργία νέων ανταγωνιστικών τουριστικών προϊόντων.
Δημιουργία τουριστικών προτάσεων ολιγοήμερων αποδράσεων.Στρογγυλό Τραπέζι (13:00-14:00)
Ανάπτυξη μοντέλου συνεργασίας Δημόσιου κα Ιδιωτικού Τομέα στον τομέα των Π.Δ.Β. τρόποι, δυνατότητες και τα μοντέλα συνεργασίας που μπορούν να εφαρμοστούν για την ενίσχυση και υποστήριξη συνεργιών μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για την ενίσχυση τόσο του πολιτισμού όσο και τουριστικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.Το έργο «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy», έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013 και έχει ως εταίρους την Περιφέρεια της Apulia (Επικεφαλής Εταίρος), το Public Apulian Theatre Consortium, την Apulia Film Commission Foundation, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το ΤΕΙ Ηπείρου-Επιτροπή Ερευνών και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας.Μεταξύ των στόχων του έργου ICE είναι η αύξηση της προσέλευσης τουριστών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσα από την προβολή, τον συνδυασμό και την αξιοποίηση στρατηγικών πολιτιστικών, δημιουργικών, φυσικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών και λοιπών αγαθών, υπηρεσιών, υποδομών, δραστηριοτήτων κλπ.Πρόσφατα μέσω του I.C.E. χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν ή πρόκειται να υλοποιηθούν σημαντικές δράσεις στο σύνολο των Ιονίων, όπως:
«Δράσεις για την ενίσχυση της δημιουργικότητας μέσω της μουσικής πληροφόρησης και της τηλεκπαίδευσης στη Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας ‘’Καποδιστρίας’’» με φορέα πρότασης το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
«Εικαστικές Διαδρομές από το San Giacomo της Κέρκυρας στη Λευκάδα» με φορέα πρότασης την Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας.
«Επτανησιακή Χορωδιακή Συνάντηση» με φορέα πρότασης τη Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου.
«Μουσικές Γέφυρες στο Χρόνο» με φορέα πρότασης τους Τραγουδιστάδες τσι Ζάκυθος
«Θεατρικά τση Ζάκυθος» με φορείς πρότασης τους θέατρο τση Ζάκυθος - Αυλαία Τέχνης
«Διαδικτυακό Εργαστήρι Αγιογραφίας Ιόνιων Νήσων» με φορέα πρότασης το Ι.Α.Τ.Π.ΑΝ.
«Θερινό Φεστιβάλ Παξών 2015» με φορέα πρότασης την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Φίλοι των Παξών».
«Χορωδιακές Συναντήσεις 2015» με φορέα πρότασης την Ένωση Χορωδιών Κέρκυρας
«Μελόδραμα και Έντεχνο Τραγούδι των Επτανήσων (19ος-20ος αι.)» με φορέα πρότασης την Όπερα Δωματίου Κέρκυρας.
«5ο Seven Festival» με φορέα πρότασης την Ανδρέας Τρυφώνας & ΣΙΑ Ε.Ε. - Δ.Τ. "Ατραπός"
«Σήμερα Γάμος Γίνεται….» με φορέα πρότασης το ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «Tango El Greco – Tα Ωραιότερα Τάνγκα Του Κόσμου» με φορέα πρότασης την «Ένωση Επτανησίων Ελλάδος».
Θυμίζουμε πως το 2014 μέσω του ίδιου προγράμματος το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας υλοποίησε τις δράσεις:
«Moving Corfu», (ταινία animation – θεατρική παράσταση). Φορείς που συμμετείχαν: Be there! Corfu Animation Festival.
«Γαϊτανάκι, το Κορφιάτικο Καρναβάλι στο πέρασμα του χρόνου» (Δρώμενο). Φορείς που συμμετείχαν: Δημοτική Χορωδία «San Giacomo», Δημοτική Χορωδία «Δημόδοκος», Σχολή Χορού Σωτήρη Μπουχάγιαρ, Σχολή Χορού Μαρίας Τράκα, Λύκειο Ελληνίδων.
«Λευκή Δαντέλα» (θεατρική παράσταση). Φορείς που συμμετείχαν: «Οι φίλοι της Μουσικής» (Ιόνιο Ωδείο Κέρκυρας), Φιλαρμονική Ένωση.
«Cavalleria Rusticana» (όπερα). Φορείς που συμμετείχαν: Ωδείον Κερκύρας, Δημοτική Χορωδία «San Giacomo» - ΔΟΠΑΠ, Όπερα Δωματίου Κέρκυρας.
«Τα παπούτσια του Βαρύτονου» (Χοροθέατρο για παιδιά). Φορείς που συμμετείχαν: Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία - Καλλιτεχνική Δημιουργία «ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ», Υπηρεσίες Κινουμένων Σχεδίων «ΒΑΥΒΩ».