Μάρ   Απρίλιος 2024   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Η πολλή λογική είναι τρέλα

ueatro-1

Τη θεατρική μεταφορά του  «Δον Κιχώτη»  του ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέντρα απολαύσαμε το προηγούμενο Σάββατο στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών. Πρόκειται για ένα έργο που εκδόθηκε σε δύο μέρη (1605, 1615) κι έχει δραματοποιηθεί σε πάρα πολλές γλώσσες μέχρι σήμερα. Ενέπνευσε λογοτέχνες, ζωγράφους (Πικάσο), συνθέτες (Πέρσελ, Στράους), χορογράφους, σκηνοθέτες κινηματογραφικών ταινιών, έγινε μέχρι και μιούζικαλ. Το έργο παρουσίασε το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη, με τον Γ. Κιμούλη και τον Δ. Πιατά.

Έχοντας καταξιωθεί ως έργο βαθιά οueatro-2υμανιστικό και συνάμα πολυδιάστατο, ο «Δον Κιχώτης» αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη της παγκόσμιας λογοτεχνίας που καταπιάνεται με το θέμα της αυταπάτης, είτε αυτή λέγεται προσωπική είτε συλλογική, αλλά και της αιώνιας διαμάχης ανάμεσα στη φαντασία και τη λογική.

Οι δύο αχώριστοι φίλοι, ο Δον Κιχώτης και ο Σάντσο Πάντσα, μοιράστηκαν περιπέτειες, μπελάδες, καβγάδες και αστείες καταστάσεις. Ο πρώτος, όμηρος των ονείρων του, να αγωνίζεται με πάθος και αλτρουισμό για το δίκαιο και την αγαπημένη του Δουλτσινέα. Ο δεύτερος  ένας απλός χωριάτης που τον υπηρετεί πιστά, προσπαθώντας κάθε φορά να τον γειώνει και να ισορροπεί τα απρόσμενα γεγονότα που δημιουργεί η αχαλίνωτη φαντασία του.ueatro-3

Οι ερμηνείες των ηθοποιών καταπληκτικές με primus inter pares ίσως τον Δημήτρη Πιατά, το πάντρεμά τους δε επί σκηνής γέμισε με ποικίλα συναισθήματα τους θεατές που παρευρεθήκαν το βράδυ του Σαββάτου στις Οινιάδες .

Στις θέσεις των επισήμων ξεχωρίσαμε τον Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους των Οινιάδων , τους Αντινομάρχες Δ. Καπώνη και Ε. Στεργίου καθώς και τους  Νίκο Κορδόση και Γιώργο Ρόμπολα .

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...