Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα237
mod_vvisit_counterΧθές577
mod_vvisit_counterAll8029804
°F | °C
invalid location provided
Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας δημοπράτησε
Τετάρτη, 09 Σεπτέμβριος 2015 19:34

έργα στον δρόμο Καλλιθέα –Λαμπίρι- Όρια Νομού

Staraka-2

                    

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας  την Τρίτη 08-09-2015 δημοπράτησε το έργο:« Συντήρηση του Επαρχιακού οδικού Τμήματος Καλλιθέα – Λαμπίρι - Όρια Νομού, ετών 2015-2016» με προϋπολογισμό 800.000€.

Το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλλει στην διασφάλιση της προσβασιμότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Καλλιθέα– Λαμπίρι– Όρια Νομού και η χρηματοδότησή του έχει εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

     Στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η συντήρηση και η βελτίωση της οδού με κατασκευή τεχνικών και επενδεδυμένη τάφρο κατά τμήματα, για την ασφαλέστερη απορροή των ομβρίων υδάτων καθώς και την ασφαλή παροχετευτικότητα της οδού στα υπάρχοντα τεχνικά. Περιλαμβάνονται ακόμη ασφαλτικές εργασίες με επούλωση λάκκων, κατασκευή ασφαλτικού τάπητα κατά τμήματα καθώς και κατακόρυφη σήμανση  και διαγράμμιση.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνα Σταρακά, δήλωσε σχετικά με το συγκεκριμένο έργο: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να υπάρχει παντού, σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, η οδική πρόσβαση που αξίζει στους πολίτες της. Τέτοια έργα, ειδικά σε εποχές οικονομικής στενότητας, λειτουργούν αναπτυξιακά και διατηρούν το επίπεδο της ποιότητας ζωής. Το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο είναι μεγάλης σημασίας για όλη την Περιφερειακή Ενότητα καθώς συνδέει περιοχές μεγάλου φυσικού κάλλους και ενδιαφέροντος ενώ, παράλληλα, συνδέει την Αιτωλοακαρνανία με εξίσου σημαντικές περιοχές της Ευρυτανίας».