Σεπ   Οκτώβριος 2021   Νοέ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΑΓΡΙΝΙΟ: Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΡΙΑΚΛΗΔΩΝ

magazia-2

Διαμαρτυρίες από επαγγελματίες για την απαγόρευση σε καταστήματα άνω των 70 τ.μ.

Διατίθενται τα αυτοκόλλητα, από τις 125 αιτήσεις, μόλις οι... πέντε για μη καπνίζοντες.

Την τελευταία στιγμή οι διευκρινήσεις του Υπουργείου, τι λέει η αντιδήμαρχος κ. Σερπάνου.

Μετ' εμποδίων ξεκίνησε η εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και τα προβλήματα άρχισαν ήδη να καταγράφονται.

Οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται κυρίως από ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης για το πώς θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Την στιγμή που τα καταστήματα κάτω των 70 τ.μ λαμβάνουν ήδη από τον δήμο Αγρινίου το απαραίτητα αυτοκόλλητα, αρχίζει ήδη να γίνεται λόγος, τόσο για τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής από το Υπουργείο, όσο και για τις αδικίες που υπάρχουν π.χ. για την προσμέτρηση στο εμβαδό των καταστημάτων χώρων όπως η κουζίνα, η τουαλέτες κλπ, ή αμφίβολη επένδυση στην οποία καλούνται να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες των μεγάλων καταστημάτων.

Η δεύτερη αυτή κατηγορία των επαγγελματιών βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, μετά και τις δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου ότι εάν το μέτρο δεν αποδώσει τότε θα ισχύσει η ολική απαγόρευση. Όπως λένε οι ίδιοι εάν γίνει κάτι τέτοιο, είναι ασύμφορη η δημιουργία των ειδικών χώρων που απαιτούνται για τους καπνιστές, μιας και απαιτούνται  ειδικοί εξαερισμοί, ξεχωριστές είσοδοι κλπ.

Έτσι, μεγάλος αριθμός επαγγελματιών δεν ξέρει ακόμη τι θα κάνει, ενώ είναι φυσιολογικό να διαμαρτύρεται και για την διάκριση που υπάρχει σε σχέση με τους συναδέλφους τους που έχουν καταστήματα κάτω των 70 τ.μ. Να θυμίσουμε πως μέχρι τα καταστήματα προσαρμοστούν σε όσα προβλέπει ο νόμος, θα είναι αυτόματα μη καπνιζόντων.

Στον δήμο του Αγρινίου, συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων την καταστηματαρχών εστίαση για την λήψη ου σχετικού αυτοκόλλητου, η διανομή του οποίου ξεκίνησε από προχθές. Το Αγρίνιο επιμένει πάντως και σε αυτόν τον τομέα να είναι η... πόλη του καπνού, μιας και από τις 125 αιτήσεις που υποβλήθηκαν οι 120 είναι για λήψη σήματος καταστημάτων καπνιζόντωmagazia-3ν!

Για το θέμα, η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαργαρίτα Σερπάνου, δήλωσε: «Υπάρχει πρόβλημα με τα άνω των 70 τ.μ. και των περιορισμών που υπάρχουν. Μέχρι πρόσφατα δεν ήταν ξεκάθαρο το θέμα και τώρα δόθηκαν διευκρινήσεις. Θα πρέπει να υπάρξει κάποια ανοχή στο θέμα από τις υπηρεσίες του ελέγχου, μέχρι να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Είναι εύλογες οι απορίες των συγκεκριμένων επαγγελματιών μιας και το Υπουργείο ανακοίνωσε πως εάν το μέτρο παρουσιάσει προβλήματα, τότε θα επιβληθεί ολική απαγόρευση.»

Όπως δήλωσε η κ. Σερπάνου,  όσοι επαγγελματίες, έχουν πάρει πάντως την προέγκριση θα πρέπει να βιαστούν να πάρουν την οριστική έγκριση, διαφορετικά θα είναι παράνομοι.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...