Σεπ   Οκτώβριος 2021   Νοέ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

kalamidas

Ελπίδες για το εφετείο;

Θετική χαρακτηρίζεται η ανάδειξη του Αγρινιώτη Γιώργου Καλαμίδα, στο κορυφαίο αξίωμα του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν χθες από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια. Η τοποθέτηση του συγκεκριμένου ανώτατου δικαστικού λειτουργού, «αναπτερώνει» κάπως τις ελπίδες για την απεμπλοκή του τμήματος της ίδρυσης εφετείου στην Αιτωλ/νία και ειδικότερα στο Αγρίνιο, όπως άλλωστε ήδη έχει αποφανθεί ο Άρειος Πάγος στο πρόσφατο παρελθόν. Βέβαια, το βασικό πρόβλημα στην περίπτωση του νομού, είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης αλλά και το γεγονός ότι οι τοπικοί βουλευτές εμφανίζονται είτε διχασμένοι είτε σκοπίμως αδιάφοροι για το θέμα. Όλα αυτά την στιγμή που στο Ηράκλειο Κρήτης  βουλευτές της ΝΔ απειλούν να μην ξαναψηφίσουν νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης εάν δεν γίνει το εφετείο στην πόλη τους, ακολουθώντας το «παράδειγμα» του βουλευτή της ΝΔ στη Λέσβο κ. Γιαννέλη που υποχρέωσε με τις απειλές του την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λειτουργία εφετείου στη Μυτιλήνη. Μπροστά στις εξελίξεις αυτές, αξιοσημείωτη είναι και η σιωπή του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου.

Ως προς τις εξελίξεις στον Άρειο Πάγο, ανακοινώθηκαν προχθές από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια, τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα ηνία στον Άρειο Πάγο, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Η εν λόγω ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε μετά το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε αποκλειστικά γι' αυτό το λόγο.

Καθήκοντα Προέδρου του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρός του κ. Γεώργιος Καλαμίδας, διαδεχόμενος τον κ. Βασίλη Νικόπουλο. Ο κ. Καλαμίδας, ο οποίος συνταξιοδοτείται σε δύο χρόνια, γεννήθηκε το 1944 στο Αγρίνιο. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Απόφοιτος της νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εισήχθη στο δικαστικό σώμα το 1972 ενώ από το 2007 είναι Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Καλαμίδας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Από τη νέα μου θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, οι οποίοι εργάζονται σκληρά και υπεύθυνα υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, για να φέρουν εις πέρας την υψηλή και δύσκολη αποστολή τους».

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...