Σεπ   Οκτώβριος 2021   Νοέ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΥΠΟΠΤΗ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
lauraia-2

Eνα εκατομμύριο τα λαθραία πακέτα...

Μπροστά σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων η Αστυνομία.

2,4 εκατομ. ευρώ οι διαφυγόντες φόροι

Διαψεύδει γενικά και αόριστα η ΑΚΑΡΠΟΡΤ

Ενδιαφέροντα στοιχεία, που όμως δεν απέχουν και πολύ από αυτά πού ήδη γνωρίζουν τα τοπικά ΜΜΕ,  σχετικά με την διακίνηση  λαθραίων τσιγάρων από τις δυτικές ακτές της Αιτωλ/νίας, παρουσίασαν χθες ο Γενικός Αστυνομικός της Περιφέρειας κ. Σερέτης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας κ. Ρούτσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έγινε στο Μεσολόγγι,  μετά και την ακινητοποίηση την Δευτέρα στον Αστακό φορτηγών που μετέφεραν τεράστιες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.

Να θυμίσουμε πως Αστυνομικοί τα ξημερώματα της Δευτέρας αντιλήφθηκαν την μετακίνηση τεσσάρων φορτηγών και ακινητοποίησαν όμως τελικά τα δυο. Τα άλλα δυο δεν σταμάτησαν στον έλεγχο, ενώ από το τρίτο όχημα, ο οδηγός τράπηκε σε φυγή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί μόνον ο οδηγός του ενός φορτηγού, ένας 27χρονος Ρωσοπόντιος.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως παρέλαβε το φορτηγό κοντά στον Μύτικα και επρόκειτο να το οδηγήσει στην Αθήνα. Όμως το δρομολόγιο των φορτηγών που κατευθύνονταν προς το Βασιλόπουλο και όχι προς Μεσολόγγι (εάν πήγαιναν Αθήνα), κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως ο προορισμός τους ήταν άλλος. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως τα δυο φορτηγά δεν έχουν βρεθεί παρά την κινητοποίηση που έγινε και τα μπλόκα που στήθηκαν. Αυτό σημαίνει πως μάλλον βρίσκονται κρυμμένα σε κάποια αποθήκη στην ευρύτερη περιοχή.

Το... επίπονο έργο της καταμέτρησης των λαθραίων τσιγάρων, ανέλαβαν οι τελωνειακοί στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού και μέτρησαν συνολικά ένα εκατομμύριο πακέτα. Αυτό σημαίνει πως οι διαφυγόντες δασμοί για το Δημόσιο, εάν τα τσιγάρα έμπαιναν στην αγορά θα έφταναν στα 2,4 εκατομ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η ΑΚΑΡΠΟΡΤ, η εταιρία διαχείρισης του λιμανιού στο Πλατυγιάλι, προχώρησε χθες σε ανακοίνωση διάψευση σχετικά με την μετάδοση, όπως υποστηρίζει, από ραδιοφωνικό σταθμό του Αγρινίου, της είδησης ότι από το λιμάνι γίνεται λαθρεμπόριο. Η διάψευση της ΑΚΑΡΠΟΡΤ, μπορεί τουλάχιστον να χαρακτηριστεί πρόχειρη, αλλά και άδικη απέναντι στα ΜΜΕ του Αγρινίου, μιας και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως κανένlauraia1α ραδιόφωνο του Αγρινίου δεν μετέδωσε αυτήν την πληροφορία. Παράλληλα, η αόριστη αναφορά σε «κάποιο ραδιόφωνο» χωρίς να διευκρινίζεται ποιο είναι αυτό αλλά και ποιος δημοσιογράφος μετέδωσε την πληροφορία, είναι μια τακτική που δεν θα πρέπει να ακολουθεί μια εταιρία που θέλει να λέγεται και να είναι μεγάλη. Άλλωστε ήταν και τα τοπικά ραδιόφωνα μερικά από τα ΜΜΕ του νομού, που υπερασπίστηκαν την προοπτική του Πλατυγιαλιού, οπότε η ΑΚΑΡΠΟΡΤ, όφειλε να είναι πιο προσεκτική σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις.

 

Η «ΔΙΑΨΕΥΣΗ» ΤΗΣ  ΑΚΑΡΠΟΡΤ

«Εχθές Τρίτη 30 Ιουνίου μεταδόθηκε από ραδιοφωνικό σταθμό του Αγρινίου η πληροφορία ότι στο λιμάνι της ΝΑΒΙΠΕ Αστακός γίνεται λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι υπηρεσίες δίωξης λαθρεμπορίου εντόπισαν δύο φορτηγά με λαθραία τσιγάρα στην περιοχή του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Τα φορτηγά κατασχέθηκαν και βάση του νόμου οδηγήθηκαν στο κοντινότερο τελωνείο το οποίο και βρίσκεται στον υποκείμενο τελωνειακό χώρο του Τελωνείου Αστακού που εδρεύει στην ΝΑΒΙΠΕ.

Η Διοίκηση του λιμένα της ΝΑΒΙΠΕ διευκρινίζει ότι τα λαθραία τσιγάρα δεν διακινήθηκαν μέσω του Λιμανιού και τα φορτηγά ουδεμία σχέση έχουν με τα μέσω του λιμανιού διακινούμενα εμπορεύματα

Οι όροι ασφαλείας και οι διαδικασίες λειτουργίας της Ελεύθερης Ζώνης της ΝΑΒΙΠΕ δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση την διακίνηση οποιουδήποτε παράνομου φορτίου.

Λυπούμαστε ειλικρινά  για την παραπληροφόρηση που ελπίζουμε να οφείλετε σε καθαρό λάθος του εν λόγω σταθμού που τη μετέδωσε και ελπίζουμε στην άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.»

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...