Ιούλ   Αύγουστος 2022   Σεπ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ

soyflias

«Ευγνωμονεί» η Πανθεσσαλική τον Γιώργο Σουφλιά, για τις ενέργειες του, για τη συνέχιση του έργου.

Δημιουργούν γραφείο που θα τεκμηριώνει την αναγκαιότητα της εκτροπής.

Να συνεδριάσει και να απαντήσει η Επιτροπή Αγώνα του νομού.

Γραφείο Επιστημονικής Τεκμηρίωσης για το έργο της εκτροπής του Άνω Ρου του Αχελώου αποφάσισε να συστήσει η πανθεσσαλική συντονιστική επιτροπή. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των φορέων της Θεσσαλίας αποφάσισαν να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό για τα δίκτυα αρδευτικών έργων ώστε τα έργα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί όταν εκτραπεί ένα μέρος των υδάτων του ποταμού.

Στη συνεδρίασή της το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου, η πανθεσσαλική συντονιστική επιτροπή χαρακτήρισε «ικανοποιητική» την πορεία υλοποίησης των έργων του Αχελώου ιδίως, όπως επισημάνθηκε, «από την ώρα που πήρε τον Αχελώο στην πλάτη του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς».

Ταυτόχρονα, όμως, συμφώνησαν στην εκτίμηση ότι «απαιτείται καλύτερος συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών» αλλά και «επίσπευση των διαδικασιών για την επιτάχυνση του ρυθμού εκτέλεσης των έργων στις δύο εργολαβίες».

Διαπίστωσαν επίσης την αναγκαιότητα να αρχίσει από τώρα ο σχεδιασμός για το δίκτυο αρδευτικών έργων ώστε όταν εκτραπεί ένα μέρος των υδάτων του Αχελώου στη Θεσσαλία, να μπορούν να αξιοποιηθούν χωρίς χρονοτριβή.axeloos

Συμφώνησαν ακόμη να συστήσουν Γραφείο Επιστημονικής Τεκμηρίωσης, βασικό αντικείμενο του οποίου θα είναι να παραθέτει τεκμηριωμένα στοιχεία για την αναγκαιότητα του έργου.

Την ίδια στιγμή, σε Αιτωλ/κό επίπεδο καλό θα ήταν η τοπική επιτροπή αγώνα κατά της εκτροπής, να συνεδριάσει εκ νέου, μιας και υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, να ενημερώσει για τις εξελίξεις και κυρίως για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί. Αυτό γιατί  το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνεται πως η τοπική Επιτροπή μάλλον έχει «παγώσει» την δράση της, αφήνοντας πεδίο, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο να γίνεται λόγος για τετελεσμένα και αντισταθμιστικά.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...