Σεπ   Οκτώβριος 2022   Νοέ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα266
mod_vvisit_counterΧθές407
mod_vvisit_counterAll8032059
°F | °C
invalid location provided
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ: anhlikh-metanastes Ολοκληρώνεται, στο τέλος Ιουνίου, ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την παροχή ανθρωπιστικών υπηρεσιών σε μετανάστες που διαβιούν στην περιοχή της Πάτρας. Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε με 50.000 Ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων και το Υπουργείο Υγείας, με αρχικό σκοπό την περίθαλψη των αιτούντων άσυλο και των ανηλίκων, σχεδιάστηκε για το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου και παρατάθηκε κατά 1 μήνα με την εθελοντική εργασία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Πολίτες εν Δράσει» της Πάτρας, σε πρόταση της οποίας βασίστηκε η υλοποίησή του. Στα πλαίσια του προγράμματος προσφέρθηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από συνεργαζόμενους γιατρούς σε περίπου 300 άτομα, χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή στους έχοντες ανάγκη, πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός 500 περίπου ατόμων σε συνεργασία με την οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», ενώ οι «Πολίτες εν Δράσει» παρείχαν επιπλέον νομικές συμβουλές σε περίπου 300 μετανάστες, ενημερώνοντάς τους για τα δικαιώματά τους στην Ελλάδα και προωθώντας περίπου 100 αιτήσεις χορήγησης ασύλου.

Οι δράσεις του προγράμματος παρουσιάστηκαν στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρο Σπυρίδωνα από κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας και εκπροσώπους της ΜΚΟ «Πολίτες εν Δράσει», σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του την Τετάρτη 24 Ιουνίου. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Σπυρίδων, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το μεταναστευτικό, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα για τις δυτικές κοινωνίες, έχει έντονα ανθρωπιστική διάσταση. Παράλληλα με την τήρηση της νομιμότητας και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, η πολιτεία εξαντλεί κάθε περιθώριο συμπαράστασης στους ανθρώπους αυτούς που βρίσκονται στη χώρα μας αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο εδώ ή στην υπόλοιπη Ευρώπη, και ιδιαίτερα στους ανηλίκους που βρίσκονται ανάμεσά τους. Στην προσπάθειά μας αυτή αρωγός και πολλές φορές πρωτοπόρος είναι η ίδια η κοινωνία, μέσω φορέων όπως οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ή μέσω απλών ανθρώπων που προσφέρουν όπως μπορούν. Θέλω λοιπόν να συγχαρώ τους "Πολίτες εν Δράσει", τους "Γιατρούς Χωρίς Σύνορα", τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και όλους όσους συνεισφέρουν στο έργο μας για την παροχή ανθρωπιστικών υπηρεσιών στους δοκιμαζόμενους αυτούς συνανθρώπους μας.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Μάριο Σαλμά, φροντίζουμε τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται στην Πάτρα ως μετανάστες και μένουν στον παράνομο καταυλισμό της Ηρώων Πολυτεχνείου, ή σε άλλα σημεία της πόλης. Πέρα από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που παρέχεται, ενημερώνουμε τα παιδιά αυτά ότι η πολιτεία διαθέτει υποδομές, όπως η κατασκήνωση ανηλίκων στην Κόνιτσα, στις οποίες προσφέρονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ώστε να μεταφερθούν εκεί, αντί να υφίστανται τη σημερινή, απαράδεκτη ταλαιπωρία, που πολλές φορές οδηγεί ακόμα και στην εκμετάλλευσή τους», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...