Σεπ   Οκτώβριος 2022   Νοέ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα269
mod_vvisit_counterΧθές407
mod_vvisit_counterAll8032062
°F | °C
invalid location provided
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

emporikos-syloggos

Ασφαλιστικό, εκπτώσεις-προσφορές, Κυριακές και παζάρια, δημιουργούν εκρηκτικά προβλήματα στον εμπορικό κόσμο.

Συνέντευξη τύπου από το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και ανακοίνωση πρωτοβουλιών.

Με ένταση τίθενται από την κυβέρνηση ζητήματα που θίγουν άμεσα τον εμπορικό κόσμο, επισημαίνει το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, που πλέον προχωρά σε συγκεκριμένες δράσεις για την ανάδειξη τους αλλά και τον συντονισμό για την αντιμετώπισή τους.

Με αφορμή τις εξελίξεις σε ασφαλιστικό, εκπτώσεις - προσφορές, την λειτουργία της Κυριακής και τα παζάρια, ο πρόεδρος του Ε.Σ. Αγρινίου Γιώργος Τζωρτζόπουλος και ο αντιπρόεδρος Βασίλής Νικάκης, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου χθες και ανακοίνωσαν την έναρξη συγκεκριμένων δράσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Τζωρτζόπουλο, η κυβέρνηση φέρνει με ένταση ζητήματα απέναντι στους εμπόρους, όπως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η ψήφιση νόμου για την απελευθέρωση των προσφορών, η ενίσχυση του υπαίθριου εμπορίου, η λειτουργία τις Κυριακές. «Πρέπει σε όλα αυτά να απαντήσουμε όχι μόνον συνδικαλιστικά αλλά και πολιτικά. Αυτοί που θέλουν να μας ξεκληρίσουν πρέπει να τιμωρηθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου λέγοντας  πως η κυβέρνηση φαίνεται να «έχει αναλάβει δεσμεύσεις για να μας κλείσει...»

Ως προς το ασφαλιστικό είπε πως η νέα αύξηση στις εισφορές είναι δυο φορές πάνω από τον προϋπολογισμό και είναι δυσβάστακτη μάλιστα σε μια αρνητική συγκυρία όπου ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές του. Την ίδια στιγμή υπάρχουν προβλήματα με ελλείψεις βασικών ιατρικών ειδικοτήτων. Για το θέμα του ΟΑΕΕ ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ξεκινήσει πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών που θα συνεχιστεί σύντομα.

Ένα μέτωπο επίσης είναι αυτό των εκπτώσεων και των προσφορών. Όπως κατήγγειλε ο κ. Τζωρτζόπουλος «Πέρασαν τη σχετική ρύθμιση μεσάνυχτα και σε άσχετο νομοσχέδιο, ικανοποιώντας έτσι αίτημα των πολυκαταστημάτων. Οι εμπορικοί σύλλογοι της Περιφέρειας λένε όχι σε αυτήν την ρύθμιση που είναι μια κοροϊδία πρώτα και κύρια για τους ίδιους τους καταναλωτές. Το μέτρο των προσφορών όλον τον χρόνο, είναι ένα μέσο παραπλάνησης των πάντων.»emporikos-syloggos-2

Στη συνέχεια ο κ. Τζωρτζόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της λειτουργίας τις Κυριακές, μέσα από έγγραφο του Υπουργείου Τουρισμού για τους τουριστικούς δήμους ενώ για τη ρύθμιση που ψηφίστηκε για τα υπαίθρια παζάρια όπου δίνεται η δυνατότητα σε δήμους να κάνουν υπαίθριες μη στεγασμένες αγορές μίλησε για ρύθμιση που «στόχο έχει την πλήρη ασυδοσία, με την ενίσχυση του παρεμπορίου, της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής.»

«Για όλα αυτά τα θέματα, θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και με την Ομοσπονδία της Βορειοδυτικής Ελλάδος αλλά και πανελλαδικά για τη δημιουργία ενός μετώπου που θα αντισταθεί, μπροστά και στην αφωνία της ΕΣΕΕ», σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου του Αγρινίου.

Ερωτώμενος σχετικά ο κ. Τζωρτζόπουλος είπε πως θα επιδιωχθεί στα ζητήματα που «καίνε» και του επαγγελματίες, βιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενους να υπάρξει κοινή δράση  και με την συνεργασία της τοπικής Ομοσπονδίας των επαγγελματοβιοτεχνών.

Τέλος ανακοίνωσε πως θα αναληφθεί πρωτοβουλία, με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου αλλά και άλλων φορέων ώστε να καταβληθεί μια προσπάθεια στήριξης και προβολής της αγοράς του Αγρινίου.

Π.Η.Τ.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...