Σεπ   Οκτώβριος 2021   Νοέ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα287
mod_vvisit_counterΧθές863
mod_vvisit_counterAll8010784
°F | °C
invalid location provided
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ

 mosxolios-1

       Μεγάλη επιτυχία της δημοτικής αρχής

Το ακίνητο της Τράπεζας της Ελλάδος, στα χέρια του δήμου και των δημοτών, τυπικό το θέμα της αγοράς, μετά τον χθεσινό διαγωνισμό.

Απαιτείται επανεκτίμηση, ώστε να καθοριστεί το τελικό κόστος της αγοράς, στο ποσό των 2,5 εκατομ. ευρώ.

     Τυπική διαδικασία απαιτείται πλέον για την αγορά του ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδος από τον δήμο Αγρινίου, μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τράπεζας γι'αυτόν τον σκοπό. Χθες επρόκειτο να κατατεθούν οι σχετικές προσφορές και η μόνη που κατατέθηκε ήταν αυτή  του δήμου Αγρινίου από τον δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό, που βρέθηκε γι'αυτόν τον σκοπό στην Αθήνα. Αυτό που απαιτείται να γίνει είναι μια επανεκτίμηση των ορκωτών λογιστών της Τράπεζας, μιας και η Διοίκηση είχε στα χέρια της μια εκτίμηση που δεν ελάμβανε υπ'όψιν τις εξελίξεις στο θέμα, δηλ. ότι η έκταση δεσμεύθηκε από τον Δήμο ως χώρος κοινόχρηστος και ότι η ίδια η Τράπεζα θέλει να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ακινήτου, με πολιτιστική χρήση, όπως ακριβώς δηλαδή επιδιώκει και η Δημοτική Αρχή.

Να θυμίσουμε πως ο Δήμος διαθέτει ποσό ύψους 2,5 εκατομ. ευρώ ενώ η εκτίμηση που δεν ελάμβανε υπ'όψιν τα παραπάνω, έφθανε τα 3,6 εκατομ. ευρώ. Έτσι απαιτείται να γίνει μια επανεκτίμηση ώστε να «πλησιάσει» το ποσό που διαθέτει ο Δήμος και που άλλωστε η ίδια η διοίκηση είχε υπολογίσει στις αρχές του 2008. Από τον δήμο Αγρινίου δίνεται η διαβεβαίωση πως το θέμα είναι τυπικό και μόλις γίνει η επανεκτίμηση, θα συμφωνηθεί και η αγορά του κτιρίου. Είναι άλλωστε πολύ σημαντικό πως εκτός του Δήμου δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος αγοραστής και είναι βέβαιο πως ούτε πρόκειται να υπάρξει.

Να θυμίσουμε πως στην τελευταία συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, ομόφωνα αποδέχθηκε  την πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού, να καταθέσει ο Δήμος trapeza-eladdosπροσφορά για την αγορά του ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδας , που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να αξιοποιηθεί για ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες  (δηλαδή για αίθουσα πολλαπλών χρήσεων , γλυπτοθήκης , πινακοθήκης  και γενικά δραστηριοτήτων πολιτιστικού περιεχομένου) ,αφού διαθέτει επαρκείς και κατάλληλους χώρους.

     Το ύψος της προσφοράς που θα καταθέσει ο Δήμος Αγρινίου για την αγορά του ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 2.500.000 ευρώ , ποσό το οποίο καθορίστηκε αρχικά από τη Διοίκηση της Τράπεζας και γνωστοποιήθηκε με έγγραφο στο Δήμο, αν και στη συνέχεια υπήρχε η δεύτερη εκτίμηση που τώρα θα δημιουργήσει μια μικρή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

     Να θυμίσουμε πως το ενδιαφέρον του Δήμου Αγρινίου για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος είχε εκδηλωθεί εξάλλου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27-12-2007, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε ο χαρακτηρισμός των κτιρίων ως διατηρητέα μνημεία και ο χώρος ως κοινόχρηστος,  ενώ με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27-02-2008 είχε αποφασιστεί ο Δήμος να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του ακινήτου, κάτι που έγινε με αλληλογραφία αλλά και επαφές του κ. Μοσχολιού, με τη διοίκηση της Τράπεζας.

     Με την ίδια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν ο κ. Βασίλης Νικάκης και ο κ. Νίκος Γάκης ), το τίμημα της αγοράς του ακινήτου να καλυφθεί με λήψη δανείου. 

Επίσης, κατά πλειοψηφία το Δημ. Συμβούλιο συναίνεσε στην σύναψη ενός ακόμη δανείου, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ για την ανάπλαση του ακινήτου.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...