Σεπ   Οκτώβριος 2021   Νοέ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ Η ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΗΣ Ε .Ε

 

                                                                                    salmas.250

Πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος του Συμβουλίου της Ευρώπης, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Μάριος Σαλμάς.

     Ολοκληρώθηκε  η 29η Σύνοδος του Συμβουλίου Ευρώπης στην οποία συμμετείχαν οι αρμόδιοι για την Οικογένεια και το Παιδί  υπουργοί των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Στην Σύνοδο την χώρα μας εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Μάριος Σαλμάς και στις διήμερες εργασίες της  εξετάσθηκαν οι πολιτικές  που πρέπει να υιοθετηθούν  από τα κράτη μέλη της  Ευρωπαϊκής Ένωσης , ώστε να  μπορέσει η οικογένεια  να βρεθεί ξανά στον πυρήνα  του κοινωνικού ιστού της Ευρώπης.       

 Παράλληλα  εξετάστηκε  το δημογραφικό πρόβλημα της  Γηραιάς Ηπείρου, τα αίτιά του καθώς  και οι τρόποι αντιμετώπισής του.

Στην παρέμβασή του ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Μάριος Σαλμάς  τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

   « Για το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η  Ευρώπη, ανεξάρτητα από την οικονομική  κρίση, τα κράτη - μέλη  πρέπει να δώσουν γενναίες οικονομικές ενισχύσεις , προκειμένου να  διευκολυνθεί η μητρότητα και η πολυτεκνία.

    Η κυβέρνηση μας έχει καταβάλλει  προσπάθειες  για στηρίξει την οικογένεια, τόσον  μέσω του Εθνικού  Στρατηγικού Σχεδίου Αναφοράς 2007-2013 όσον και μέσω της νομοθεσίας.  Ενδεικτικά αναφέρω  την αύξηση   του αριθμού των Κέντρων  Ημερήσιας  Φροντίδας  παιδιών , την ενίσχυση  των ήδη υπαρχόντων  κέντρων  δημιουργικής  απασχόλησης  παιδιών και εφήβων  στα οποία συμπεριλαμβάνονται  και τα παιδιά με ειδικές ικανότητες.

     Επίσης  την δημιουργία  υπηρεσίας  για την στήριξη  και την φροντίδα των ηλικιωμένων  ανθρώπων , μια δραστηριότητα που μέχρι σήμερα εντάσσονταν  στην σφαίρα ευθύνης της γυναίκας στην οικογένεια.

Παράλληλα, γίνονται  μια σειρά προσπάθειες  που στοχεύουν  στο να διευκολύνουν  τις γυναίκες να ισορροπήσουν  ανάμεσα  στην επαγγελματική καριέρα και στην οικογένεια.

     Όπως και στις άλλες χώρες σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διάφορες προκλήσεις όπως οι ραγδαίες δημογραφικές αλλαγές, η γήρανση του πληθυσμού, η μείωση των γεννήσεων , η κοινωνική περιθωριοποίηση ευαίσθητων ομάδων όπως οι γυναίκες και οι μετανάστες, η ανεργία και η αποσταθεροποίηση της οικογενειακής μονάδας».

   « Όλοι αυτοί οι παράγοντες» , τόνισε ο κ. Σαλμάς, «μας υποχρεώνουν να ξανασκεφτούμε τις  πολιτικές μας  και να επαναπροσδιορίσουμε τις  στρατηγικές  μας , ειδικά  αυτές που  αφορούν  τα θέματα παιδιών και οικογενειών καθώς και τον αυξανόμενο αριθμό ζευγαριών  που επιλέγουν είτε να αναβάλουν την ηλικία στην οποία έχουν τα παιδιά ή αποφασίζουν να μην έχουν μια οικογένεια. Μέσω του Τομεακού  Υπηρεσιακού Προγράμματος για τους  ανθρώπινους πόρους , έχουν γίνει προσπάθειες για περαιτέρω ενσωμάτωση  των  γυναικών  στο εργατικό δυναμικό και για την ενίσχυση  της προσαρμοστικότητας του ανθρώπινου δυναμικού και των επιχειρήσεων».

      «Πρέπει επίσης να αναφέρουμε», είπε ο έλληνας υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,  «ότι πρόσφατα καθιερώσαμε το Δίκτυο για την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη που θα ενισχυθεί  και νομοθετικά  το επόμενο χρονικό διάστημα,  μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις ενθαρρύνονται για να υιοθετήσουν  πολιτικές και  διαδικασίες που να είναι φιλικές προς τους υπαλλήλους τους-  λαμβάνοντας πάντα  υπόψη τις ανάγκες που οι άνθρωποι μπορούν να έχουν...-  και προωθώντας ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον εργασίας όπου όλα τα άτομα εκτιμούνται και γίνονται σεβαστά .

    Επίσης προκειμένου να προωθήσουμε την ισότητα, τα δικαιώματα  των παιδιών  και ένα  ισορροπημένο  εργασιακό πλαίσιο  στην οικογένεια , πήραμε νομοθετικές πρωτοβουλίες που θωρακίζουν τον θεσμό όπως : 

-    Η μητρική άδεια των  έξι (6) μηνών  επεκτάθηκε και στον ιδιωτικό τομέα 

-  Μειωμένες ώρες εργασίας για μια περίοδο τριάντα (30) μηνών από εικοσιτέσσερις (24) μήνες που ήταν πριν , οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε από τη μητέρα είτε τον πατέρα

  • - Η πατρική άδεια επεκτάθηκε και στον ιδιωτικό τομέα
  • - Προώθηση της μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
  • - Οικονομικά κίνητρα στους εργοδότες που απασχολούν τις άνεργες γυναίκες με τουλάχιστον δύο παιδιά
  • - Επέκταση του θεσμού της μητρικής και πατρικής άδειας και στα ζευγάρια που έχουν τα παιδιά μέσω υιοθεσίας».

    Ολοκληρώνοντας  την ομιλία του ο κ. Σαλμάς  , ανέφερε ότι   μέσα από  όλες αυτές τις πρωτοβουλίες  η κυβέρνηση  έχει αναγνωρίσει ότι η οικογενειακή μονάδα είναι μια οντότητα που έχει αποκτήσει πολλές διαφορετικές έννοιες τα τελευταία χρόνια. «Έχουμε δει έναν αυξανόμενο αριθμό οικογενειών μονογονεικών  οικογενειών καθώς επίσης και  έναν μεγάλο αριθμό ζευγών ή ατόμων που επιλέγουν να υιοθετήσουν  παιδιά» είπε. Και επεσήμανε χαρακτηριστικά:

    «Έχουμε αγκαλιάσει όλες αυτές τις περιπτώσεις,  επειδή πιστεύουμε στην οικογένεια. Γιατί ο θεσμός της οικογένειας είναι ο πυρήνας που πρέπει να προστατεύσουμε , για να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν ακίνδυνα, με ασφάλεια και ευτυχισμένα».

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Πρέπει να επαναλειτουργήσει, nosokomio-mesologgioyλέει ο Υφυπουργός

    Μετά  τον διορισμό και την ανάληψη των καθηκόντων  του επικουρικού καρδιολόγου ιατρού  Εμμανουήλ Παξιμαδάκη  στο Γενικό Νοσοκομείο  Μεσολογγίου, η καρδιολογική κλινική  έχει πλέον  τέσσερις ιατρούς και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους πρώτους ασθενείς .

    Ερωτηθείς  για την επαναλειτουργία της κλινικής ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριος Σαλμάς , δήλωσε ότι «ύστερα από την επίλυση όλων σχετικών  των προβλημάτων, η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου του Μεσολογγίου  πρέπει να επαναλειτουργήσει  τις αμέσως επόμενες μέρες»

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...