Σεπ   Οκτώβριος 2021   Νοέ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

 

Για την μεταφορά λαθρομεταναστών στο Αγρίνιο.

metanastes

Απαράδεκτες συνθήκες κράτησης καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, που επιδεικνύουν ανθρωπιά μπροστά στην ανυπαρξία της Πολιτείας.

Καμιά επίσημη ενημέρωση για τους λόγους μεταφοράς τους, αλλά και τις πληροφορίες για δημιουργία Κέντρου Μεταναστών στην Αιτωλ/νία.

Πολλά ερωτηματικά που δεν απαντώνται όμως από τους αρμοδίους, προκύπτουν από την ξαφνική μεταφορά 28 Αφγανών λαθρομεταναστών από την Πάτρα στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στα κρατητήρια του β' Αστυνομικού Τμήματος. Κάποιοι καταγγέλλουν πως επιχειρείται η Αιτωλ/νία να γίνει μέρος του προβλήματος  της Πάτρας, ενώ υπάρχει και η πληροφόρηση περί σχεδίου «διασποράς» των λαθρομεταναστών, ώστε να υπάρξει και μια σχετική ανακούφιση στις περιοχές όπου υφίσταται έντονο το πρόβλημα, να υπάρχουν πιο ανθρώπινες συνθήκες κράτησής τους μέχρι να προωθηθούν, είτε σε Κέντρα Υποδοχής, είτε στην πατρίδα τους. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά, τι βρίσκεται στο μυαλό των αρμοδίων, που αντιμετωπίζουν όπως όλα δείχνουν το πρόβλημα με μεγάλη προχειρότητα και προφανώς κάτω από την πίεση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Δρουν όμως χωρίς σχέδιο και τα αποτελέσματα τελικά αυτής της πολιτικής μπορεί να είναι αντίθετα από τα προσδοκόμενα.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, οι αστυνομικοί εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες για τον τρόπο μεταφοράς και κράτησης των μεταναστών και με δική τους παρέμβαση όπως και της Νομαρχίας, επετεύχθη να υπάρξει καταρχήν ιατρική εξέταση στους Αφγανούς. Οι συνθήκες κράτησής τους δεν είναι καλές, μιας και δεν υπάρχει κλιματισμός στα κρατητήρια, ούτε ζεστό νερό για να κάνουν ένα μπάνιο. «Είναι εξαθλιωμένοι αυτοί οι άνθρωποι. Πρέπει να απαντηθεί γιατί ήρθαν στο Αγρίνιο. Υπήρχε πληρότητα στην Πάτρα, υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, ήρθαν για λίγες μέρες, μήνες ή όχι; Υπάρχουν οι χώροι για να φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι;», διερωτάται ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Ρούσσης.

Την ίδια στιγμή, γίνεται λόγος για δημιουργία τεσσάρων Κέντρων Υποδοχής των λαθρομεταναστών, δύο στην Αττική, ενός στη Φθιώτιδα, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί που θα γίνει το τέταρτο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί γι'αυτόν τον σκοπό το στρατόπεδο αποθήκη πυρομαχικών που βρίσκεται στην λίμνη Αμβρακία.

«Αναγκαστήκαμε να αναδείξουμε το θέμα, γιατί θέλουμε μια επιβεβαίωση  η διάψευση από την Πολιτεία. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει και όχι ευκαιριακά να αντιμετωπίζεται αυτό το θέμα. Εάν σκέφτονται να κάνουν κάτι εδώ, τι σκοπούς εξυπηρετεί αυτό; Μήπως το πρόβλημα επιτείνεται εξαιτίας της κατάστασης στην Πάτρα; Τόσα χρόνια γιατί δεν έγινε τίποτε εκεί ; Δεν πρέπει στο πλαίσιο μιας σωστής μεταναστευτικής πολιτικής να αποφασιστεί ποιοι λαθρομετανάστες θα πάρουν άσυλο και ποιοι θα επαναπροωθηθούν στις πατρίδες τους; Φοβάμαι ότι γίνεται η αρχή το πρόβλημα της Πάτρας θα μεταφερθεί εδώ», λέει ο κ. Ρούσσης, που επισημαίνει πως η έλευση των Αφγανών, επιφέρει και σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η προσφορά των αστυνομικών προς στους λαθρομετανάστες, που δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη για την υγιεινή τους και δεν είναι λίγοι οι αστυνομικοί που τους δίνουν ρούχα, πετσέτες κλπ. Μετά από παρέμβαση των αστυνομικών έγιναν ιατρικές εξετάσεις στους Αφγανούς, καλείται όμως η Πολιτεία να ανταποκριθεί ώστε να τους παρασχεθούν τουλάχιστον αυτά που απαιτούνται για μια ανθρώπινη διαβίωση, όσο θα παραμείνουν στα κρατητήρια του Β' Αστυνομικού Τμήματος στο Αγρίνιο.

Χθες την Αστυνομική Διεύθυνση επισκέφθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, ενώ ερώτηση για τα θέματα που έχουν προκύψει με την μεταφορά των λαθρομεταναστών στο Αγρίνιο, κατέθεσε ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...