Σεπ   Οκτώβριος 2021   Νοέ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα286
mod_vvisit_counterΧθές863
mod_vvisit_counterAll8010783
°F | °C
invalid location provided
«ΑΝΑΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

Δήμος Αγρινίουtrapeza-ellados

Την Δευτέρα ο διαγωνισμός, εγγυήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να αγοράσει το ακίνητο.

Με δάνειο 3 εκατομ. ευρώ η αγορά και η ανάπλαση των ακινήτων.

     Μια όαση πολιτισμού, που τόσο πολύ λείπει από την πόλη θα αποκτήσει σύντομα το Αγρίνιο, με την αγορά από τον δήμο του σπουδαίου ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδος. Στην προχθεσινή του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, ομόφωνα αποδέχθηκε  την πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού, να καταθέσει ο Δήμος προσφορά για την αγορά του ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδας , που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να αξιοποιηθεί για ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες  (δηλαδή για αίθουσα πολλαπλών χρήσεων , γλυπτοθήκης , πινακοθήκης  και γενικά δραστηριοτήτων πολιτιστικού περιεχομένου) ,αφού διαθέτει επαρκείς και κατάλληλους χώρους.dhmotiko-2

     Το ύψος της προσφοράς που θα καταθέσει ο Δήμος Αγρινίου για την αγορά του ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 2.500.000 ευρώ , ποσό το οποίο καθορίστηκε από τη Διοίκηση της Τράπεζας και γνωστοποιήθηκε με έγγραφο στο Δήμο. Να σημειωθεί πως η Τράπεζα προχώρησε και σε δεύτερη εκτίμηση στη συνέχεια, με πολύ υψηλότερο τίμημα κάτι που προκάλεσε την ένσταση του κ. Μοσχολιού, με αποτέλεσμα να γίνει συνάντηση με τον διοικητή κ. Προβόπουλο, που έκανε δεκτές τις αιτιάσεις του δημάρχου. Με βάση όσα είπε ο κ. Μοσχολιός προχθές, την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθούν οι προσφορές και όλα δείχνουν, μετά και τις επαφές που προηγήθηκαν ότι το σημαντικό ακίνητο θα πωληθεί στον Δήμο.

     Να θυμίσουμε πως το ενδιαφέρον του Δήμου Αγρινίου για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος είχε εκδηλωθεί εξάλλου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27-12-2007, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε ο χαρακτηρισμός των κτιρίων ως διατηρητέα μνημεία και ο χώρος ως κοινόχρηστος,  ενώ με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27-02-2008 είχε αποφασιστεί ο Δήμος να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του ακινήτου, κάτι που έγινε με αλληλογραφία αλλά και επαφές του κ. Μοσχολιού, με τη διοίκηση της Τράπεζας.dhmotiko-1

     Ο Δήμαρχος Αγρινίου εισηγούμενος το θέμα αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο Δήμος για την αγορά του ακινήτου, αλλά και στην αναγκαιότητα απόκτησης του κτηρίου για να ικανοποιηθούν άμεσες και επιτακτικές  ανάγκες του Δήμου στον τομέα του πολιτισμού.

      «Η απόκτηση του ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω της θέσης του και της φυσιογνωμίας του είναι επιβεβλημένη για το Δήμο Αγρινίου, αφού έρχεται να συμπληρώσει ένα μεγάλο κενό, που έχει δημιουργηθεί στην πόλη με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας , στην έλλειψη κτιριακών υποδομών για τη στέγαση πολιτιστικών δραστηριοτήτων».

 

ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

     Με την ίδια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν ο κ. Βασίλης Νικάκης και ο κ. Νίκος Γάκης ), το τίμημα της αγοράς του ακινήτου να καλυφθεί με λήψη δανείου.  Οι κ. Νικάκης και Γάκης είπαν από την πλευρά τους πως το ακίνητο πρέπει να αγοραστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και να αποδοθεί στον Δήμο, ώστε να μην υπάρξουν βάρη στους δημότες.

Επίσης, κατά πλειοψηφία το Δημ. Συμβούλιο συναίνεσε στην σύναψη ενός ακόμη δανείου, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ για την ανάπλαση του ακινήτου. Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν οι σύμβουλοι της ΔΑΣ και ο κ. Κοτρολός από την μείζονα αντιπολίτευση.dhmotiko-3

Ο κ. Ρούσσης από την πλευρά του ζήτησε να υπάρξει συζήτηση για τις χρήσεις που θα φιλοξενήσει το ακίνητο (που περιλαμβάνει εκτός από το ακίνητο στην πλατεία, οικοπεδικό χώρο αλλά και το ακίνητο που ήταν η κατοικία του εκάστοτε διευθυντή, στην οδό Βότση), ενώ έκανε λόγο για κτίριο-κόσμημα για την πόλη.

Δίνοντας επιπλέον διευκρινήσεις ο κ. Μοσχολιός τόνισε πως εάν δεν συμμετάσχει ο Δήμος στον διαγωνισμό την Δευτέρας, τότε το ακίνητο θα χαθεί. Παράλληλα θύμισε πως με επιστολές του ζήτησε από εκάστοτε Υπουργούς Πολιτισμού την αφορά του ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά δεν έλαβε απάντηση. Τέλος επισήμανε πως τα χρέη του Δήμου σε σχέση με πολλούς ΟΤΑ είναι περιορισμένα και μόλις που ξεπερνούν το 1 εκατομ. ευρώ, οπότε ο Δήμος έχει τη δυνατότητα και την οικονομική επιφάνεια να συνάψει δάνεια.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...