Απρ   Μάιος 2020   Ιούν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2289
mod_vvisit_counterΧθές2370
mod_vvisit_counterAll5779004
°F | °C
invalid location provided
AΓΩΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

 rapths-panos

Συνεδρίασε  το Δ.Σ. της  Ομοσπονδίας του νομού, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας, για την κατάσταση στις μικρομεσαίες.

Συνεδρίασε την Τετάρτη 10 Ιουνίου το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλ/νίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος Παναγιώτης Ράπτης, ενημέρωσε τους Συμβούλους για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και που ασχολήθηκε με σοβαρά θέματα του κλάδου, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό και την οικονομική κρίση που πλήττει σε μεγάλο βαθμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το Δ.Σ. εξέφρασε και πάλι την διαμαρτυρία του για  την απαράδεκτη πρόταση της διοίκησης του Ο.Α.Ε.Ε. για αύξηση των εισφορών κατά 6% και κατά 13% στον κλάδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Στα τρέχοντα θέματα που συζητήθηκαν στη συνέχεια, έγινε γνωστό πως σύντομα θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στο Αγρίνιο, ο απολογισμός των σεμιναρίων που έγιναν για τους επαγγελματίες του νομού το προηγούμενο διάστημα και που αφορούσαν στην εκπαίδευση σε Η/Υ, κοστολόγηση, νέες τεχνολογίες, καθώς και άλλα κλαδικά σεμινάρια.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η MARC για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της  ΓΣΒΕΕ, και πού είχε σαν σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις αυτήν την περίοδο, καθώς και την απήχηση και αξιολόγηση των προτάσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Στην πανελλαδική έρευνα, συμμετείχαν 1.010 επιχειρήσεις, εκ των οποίων 40 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αιτωλ/νίας και τα βασικά της συμπεράσματα είναι:

  • Η μείωση του τζίρου, η έλλειψη ρευστότητας και η αύξηση του χρόνου είσπραξης οφειλών αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων εξαιτίας της διεθνούς, αλλά και εγχώριας οικονομικής κρίσης.
  • Οι μικρότερες επιχειρήσεις αντιστέκονται στο ενδεχόμενο των απολύσεων και προτιμούν μέτρα επιδότησης του κόστους εργασίας και όχι μέτρα διευθέτησης του χρόνου εργασίας.
  • Κλίμα απογοήτευσης στην αγορά, το οποίο επιτείνεται από τα ανεπαρκή μέτρα της Κυβέρνησης, που εκτιμάται ότι ευνοούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Μεγάλη ανασφάλεια, ως προς το παρόν και το μέλλον των συντάξεων και της υγειονομικής περίθαλψης των ελεύθερων επαγγελματιών, που επηρεάζει την ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...