Σεπ   Οκτώβριος 2021   Νοέ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Στο Μεσολόγγι, για την μεταφορά του ΚΤΕΛktel-mesologgi-2

Και οι κρίνοντες... κρίνονται, λέει ανακοίνωση του δήμου, την απομάκρυνση από την πύλη του πρακτορείου θέλει ο δικηγορικός σύλλογος 

ΟΔικηγορικός σύλλογος στην ανακοίνωση-απόφασή του, για την λειτουργία του ΚΤΕΛ στον νέο χώρο, απέναντι από την πύλη του Μεσολογγίου,  του επισημαίνει πως η εγκατάσταση μπροστά από την πύλη του ΚΤΕΛ, «υποβαθμίζει τον έξω από την Πύλη περιβάλλοντα χώρο σε επίπεδο τριτοκοσμικό!!»

Επίσης, «με αγανάκτηση αποδοκιμάζει αυτή την ενέργεια των οργάνων του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, πολύ περισσότερο γιατί όπως έχει καταδειχθεί η παράνομη και αυθαίρετη αυτή ενέργεια έγινε, αν όχι, με τις ευλογίες, αναμφίβολα, όμως, με την ανοχή της Δημοτικής μας Αρχής.

   Την αποδοκιμασία του  αυτή ο Δικηγορικός Σύλλογος  θα την κάνει γνωστή προς κάθε κατεύθυνση και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες νόμιμες διαδικασίες, προκειμένου ν' αποκατασταθεί η νομιμότητα και ο σεβασμός στον παραπάνω χώρο.

   Ανεξάρτητα από το γεγονός, ο Δικηγορικός Σύλλογος  Μεσολογγίου  παίρνοντας αφορμή από την μετεγκατάσταση του χώρου στάθμευσης και εκκίνησης- άφιξης των υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας ανέθεσε σε μέλη του τη μελέτη του όλου θέματος και  κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

α) Η Ιερή Πόλη Μεσολογγίου είναι η πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλ/νίας και εκ του νόμου Έδρα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας  ΑΕ. Είναι γνωστό ότι τα υπεραστικά ΚΤΕΛ είναι στην ουσία οργανισμοί κοινής ωφελείας γι' αυτό και απολαμβάνουν ειδικών προνομιών  από το Κράτος. Τούτο σημαίνει  ότι σε ποια πόλη θα ευρίσκεται η έδρα και το πως θα λειτουργεί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, δεν εξαρτάται από το "κέφι" των κάθε φορά διοικούντων αυτό, αλλά από τους ισχύοντες  νόμους του Κράτους. 

   Στην Πρωτεύουσα του Νομού (Ι.Π. Μεσολογγίου) που είναι και έδρα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας ανέκαθεν λειτουργούσε Σταθμός με την έννοια του όρου που δίνει ο νόμος.

  Παρά ταύτα εκδόθηκε η υπ' αριθμ 1473/2009 απόφαση του Νομάρχη Αιτωλ/νίας που εγκρίνει του ΚΤΕΛ Υπεραστικών Λεωφορείων Αιτωλ/νίας αίτηση και  χορηγεί άδεια πρακτορείου εξυπηρέτησης  και ειδικότερα  έκδοσης  εισιτηρίων.

    Αυτή η Νομαρχιακή απόφαση είναι παντελώς παράνομη κατά  κατάχρησιν εξουσίας εκδοθείσα, αφού ουσιαστικά με την χορήγηση αδείας λειτουργίας πρακτορείου καταργεί την ύπαρξη του Σταθμού, περιφρονώντας θεσμούς και νομιμότητα.

   Το ότι στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και να ονομάζεται Σταθμός, όπως, ανέκαθεν, λειτουργούσε και υπήρχε , είναι εκτός πάσης αμφιβολίας γιατί οι προϋποθέσεις λειτουργίας Σταθμού συντρέχουν με το παραπάνω στην περίπτωση της Ι.Π. Μεσολογγίου  και ώφειλε ο Νομάρχης και οι αρμόδιες υπηρεσίες του να σεβαστούν το παραπάνω καθεστώς και να μην  υποβαθμίζουν την πρωτεύουσα του Νομού και την επιβατική κίνηση της Πόλης, ποδοπατώντας  θεσμούς και νομιμότητα.

   β) Εντύπωση  προκαλεί στο όλο ζήτημα μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών του ΚΤΕΛ έξω ακριβώς από την Πύλη και η όλη συμπεριφορά της Δημοτικής μας Αρχής της οποίας  δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το σκεπτικό και τον τρόπο με τα οποία ενέκρινε  την εγκατάσταση των δραστηριοτήτων του ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας Α.Ε. στο χώρο έναντι της Πύλης. Αναρωτιώμαστε: Δεν υπήρξε ευαισθησία των οργάνων της Δημοτικής Αρχής στην απόφαση αυτή του ΚΤΕΛ;; Δεν είδε κανένας την υποβάθμιση που υφίσταται ο χώρος, ούτε τη σύγχυση που προκαλείται από το συνωστισμό στον ανωτέρω χώρο , λεωφορείων, αυτοκινήτων, ταξί, επιβατών, δεδομένου όντως ότι πρόκειται  περί κόμβου;;

  γ) Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος, δεν είδε μέχρι σήμερα ότι έχει γίνει κατάληψη του χώρου του και των σιδηροτροχιών του, για τα οποία ο Ελληνικός Λαός έχει πληρώσει εκατομμύρια Ευρώ;

 δ) Το Τμήμα Τροχαίας Μεσολογγίου δεν είδε το μεν  ότι η όλη εγκατάσταση λειτουργίας του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας έναντι της Πύλης έγινε χωρίς μελέτη, χωρίς έγκριση από ΥΠΕΧΩΔΕ και Υπουργείο Μεταφορών και Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, και ότι  εγένοντο επεμβάσεις παράνομα στη διατομή του οδοστρώματος και σε κράσπεδα της Παλαιάς  Εθνικής Οδού και δεύτερον  ότι ο κίνδυνος προκλήσεως ατυχημάτων είναι άμεσος;

  Οι Δημότες της Ι. Π. Μεσολογγίου απαιτούν απάντηση  στα παραπάνω ερωτήματα,. Κάθε καθυστέρηση για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την απομάκρυνση της προαναφερομένης εγκατάστασης έναντι της Πύλης , συνεπάγεται αυτόματα και την ανάληψη ευθύνης κάθε αρμοδίου οργάνου των παραπάνω υπηρεσιών.

Από το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σχετικά με απόφαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου ανακοινώνεται:

«Με καθυστέρηση έξι και πλέον μηνών... το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου ασχολήθηκε ή καλύτερα «ανακάλυψε» την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου για την μετεγκατάσταση του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων από το κέντρο της πόλης μας σε κτήριο απέναντι από την Πύλη.

Πραγματικά λυπούμαστε και προβληματιζόμαστε για τις θέσεις που υιοθέτησε το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου, θέσεις που κατά την άποψή μας εκπορεύονται, αφενός από την πρεμούρα για άσκηση κακόπιστης κριτικής στη δημοτική μας αρχή και αφετέρου για την παροχή έμμεσης συνδρομής σε μέλη του συλλόγου τους.

Με λύπη θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Μεσολογγίου, ότι ο δήμος δεν έτυχε οποιασδήποτε συνδρομής από το δικηγορικό σύλλογο Μεσολογγίου στη διαδικασία για την απαλλοτρίωση του πρατηρίου καυσίμων, έξω από την Πύλη αλλά και σε μια σειρά από άλλα φλέγοντα ζητήματα του δήμου όπως πχ. Αιγιαλός και Παραλία, Μαρίνα, Τουριστικό Περίπτερο Τουρλίδας, Δημόσια Γη κλπ..

Επομένως το μόνο που μπορούμε να πούμε για την εν λόγω απόφαση είναι: «ότι και οι κρίνοντες... κρίνονται».

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...