Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Πιέσεις και κόντρες για το αντιρατσιστικό
Παρασκευή, 22 Αύγουστος 2014 09:36

 

 alt

Εντάσεις, συγκρούσεις και ασφυκτικές πιέσεις προκαλεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες προς ψήφιση στο Γ' θερινό τμήμα της βουλής. Παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης ότι θα ενταχθούν οι γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί επίσημα από τη Βουλή και θα χαρακτηριστούν ως αδίκημα, οι αντιδράσεις συνεχίζονται. 

 

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση αφήνει αιχμές εναντίον των 38 βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι έστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητώντας την ένταξη στο αντιρατσιστικό των γενοκτονιών των Ποντίων και Μικρασιατών. «Δεν έχει νόημα να καταφεύγουν κάποιοι σε ψευτοηρωισμούς, παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες» τονίζει σε ανακοίνωση της η Χ. Τρικούπη και σημειώνει πως είναι αυτονόητο πως θα ενταχθούν και οι γενοκτονίες. 

 

Την ίδια ώρα, οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές με μια σκληρή ανακοίνωση αναφέρουν ότι «το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως έρχεται για ψήφιση, αποτελεί μία κατάπτυστη και αντεθνική υπαγόρευση από τους γνωστούς-άγνωστους υποβολείς. Η απουσία αναφοράς στις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μ. Ασίας το καθιστά μνημείο υπόδουλης αποικίας», την ανακοίνωση υπογράφουν οι Γιαταγάνα Χρυσούλα, Γιοβανόπουλος Κων/νος, Καπερνάρος Βασίλειος, Κασαπίδης Γεώργιος, Μουτσινάς Πάρις, Μπόλαρης Μάρκος, Νικολόπουλος Νικόλαος και Νταβρής Γεώργιος. 

 

Στο ίδιο κλίμα και η επιστολή του Μ. Πειραιώς στον Πρωθυπουργό που έχει τίτλο «Κύριε Πρωθυπουργέ ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου με το σχέδιο νόμου για τον ρατσισμό». 

 

πηγή real.gr

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...