Δεκ   Ιανουάριος 2023   Φεβ

ΚΔΤΤΠΠΣ
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα86
mod_vvisit_counterΧθές210
mod_vvisit_counterAll8120578
°F | °C
invalid location provided
ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ

foto3.jsalmas

Ομιλία του Υφυπουργού στο κλειστό του Μεσολογγίου, με εκτενείς αναφορές στο κυβερνητικό έργο και ειδικότερα στον τομέα Υγείας.

«Το ΠΑΣΟΚ θα προσγειωθεί την Δευτέρα, όταν η ψαλίδα θα έχει μηδενιστεί.»

   Ενώπιον ενός πολυπληθούς κοινού που από νωρίς είχε κατακλύσει τις εγκαταστάσεις του Κλειστού  Σταδίου Μεσολογγίου , μίλησε  το απόγευμα της Τετάρτης, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριος Σαλμάς.

   O Υφυπουργός και στη συγκεκριμένη συγκέντρωση απέδειξε πως διαθέτει και καλή οργάνωση για κινητοποίηση αλλά και πυρήνα φανατικών υποστηρικτών πολλοί εκ των οποίων ήρθαν από την περιοχή του Βάλτου για να τον ακούσουν.

Ο κ. Σαλμάς εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ήταν ενωτικός για τη δουλειά που κάνουν τα στελέχη της ΝΔ στην περιοχή, προσπαθώντας να ανατάξει κάπως και το βαρύ κλίμα που υπάρχει, εξαιτίας και της αντιπαράθεσης με τον βουλευτή Δημήτρη Σταμάτη που δεν παρέστη στην ομιλία, σε αντίθεση με τους κ. Λιβανό και Μαγγίνα.

Ο Μάριος Σαλμάς, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι προσπαθεί να διχάσει τους πολίτες και να απαξιώσει το κυβερνητικό έργο:

«Στον καθαρό ουρανό της Αιτωλοακαρνανίας δυστυχώς πετούν οι γνωστοί παπαγάλοι.  Και όταν εμφανίζονται,  κάποιοι  τους ακούνε,  κάποιοι τους δίνουν σημασία. Το ΠΑΣΟΚ συχνά δεν χάνει την ευκαιρία να καταστροφολογήσει εδώ στη Αιτωλοακαρνανία.foto1.salmas

Γιατί οι  Αιτωλοακαρνάνες παρότι  έχουν πίστη στον εαυτό τους, στον τόπο τους, στη γενιά τους, στο μέλλον τους, στην πατρίδα,  δυσπιστούν αφού τα χρόνια ΠΑΣΟΚ έζησαν την μεγαλύτερη απαξίωση της περιοχής.

Προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να μας χωρίσει σε σοσιαλιστές και βαρβάρους.  Και ξεχνά ότι αυτό το σύνθημα, που εμφανίστηκε πριν 60 χρόνια, έχει ιστορικά χρεοκοπήσει.  Γιατί  σήμερα οι χειρότεροι εχθροί του σοσιαλισμού είναι οι ίδιοι οι λαοί που τον έζησαν.

Που έζησαν την αληθινή βαρβαρότητα της καταπίεσης.

Της αναπτυξιακής στασιμότητας και της πολιτιστικής καθυστέρησης. Και έρχονται εκείνοι που δεν έζησαν τη βαρβαρότητα αυτή, για να μας πλασάρουν τέτοια ψεύτικα,  διχαστικά διλλήματα.foto2salmas

Δεν θα επιτρέψουμε νέους εθνικούς διχασμούς!

Γιατί εμείς ξέρουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της Ελλάδας για την Ευρώπη και της Ευρώπης για την Ελλάδα, που εμπνέει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. 

Ενώ οι άλλοι, είναι απλά ένα κόμμα καημού για εξουσία στην Ελλάδα. Με κάθε μέσο,  κάθε σύνθημα.», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς

Αναφερόμενος στην κρίση ο Υφυπουργός  είπε πως η Ελλάδα αντέχει γιατί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες, μιλώντας παράλληλα τη γλώσσα της αλήθειας. Παράλληλα επέρριψε εκ νέου ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως η ΝΔ είναι η συνεπέστερη Ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη της χώρας.

«Απαντάμε  στο ΠΑΣΟΚ ότι με τον ακραίο χαρακτήρα δημοψηφίσματος που έχει δώσει σε αυτές τις εκλογές, στέρησε από τους Έλληνες το δικαίωμα να σκεφτούν για τη σχέση μας με την Ευρώπη.  Και αυτό είναι επικίνδυνο.  Καθόσον 65 από τους 100 νέους νόμους που εντάσσονται στην ελληνική νομοθεσία, αποφασίζονται πλέον στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα.  Ποιος, για παράδειγμα, γνωρίζει ότι μόνο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η Ν.Δ.,  σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές στους οποίους ανήκει το ΠΑΣΟΚ, έχει βάλει ως προϋπόθεση στις διαπραγματεύσεις της Ευρώπης με τα Σκόπια και την Τουρκία τις σχέσεις καλής γειτονίας; 

Δηλαδή, τις καλές τους σχέσεις με την Ελλάδα;

Ποιες συγκεκριμένες προτάσεις έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ ή τα άλλα κόμματα, ώστε να μπορέσει ο ευρωπαίος αγρότης να πάρει ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για τα προϊόντα του και μετά το 2013;», είπε ο κ. Σαλμάς.

Στη συνέχεια ο κ. Σαλμάς, αναφέρθηκε στις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Ολυμπιακή, των πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜΜΕ, υπερασπιζόμενος το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης, ενώ για την Αιτωλ/νία είπε:

«Η Κυβέρνηση έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα και το δικό μας Νομό.

Γνωρίζουμε όλοι ότι η Αιτωλοακαρνανία δεν ήταν ένας από τους προνομιούχους νομούς.

Είχε  χαμηλό επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης και λιγοστές  βασικές υποδομές,  για πολλά χρόνια.  foto4.-salmas

Με εξαίρεση  τις συνδέσεις  με το Ρίο και την Πρέβεζα , κανένα σχεδόν έργο δεν ολοκληρώθηκε

Θυμίζω ότι ολοκληρώσαμε την παράκαμψη της Ναυπάκτου, με συνολικό προϋπολογισμό 42 εκ. ε. και μήκος 13 χλμ. Ξεκίνησε το 1983 πριν από 25 χρόνια. Με την διάθεση όμως 31 εκ. ε. από το 2004 το έργο κατασκευάστηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία ολόκληρο πριν από 1 χρόνο.

Θυμίζω την παράκαμψη του Αγρινίου όταν η εργολήπτρια εταιρεία εγκατέλειψε ουσιαστικά το έργο και χρειάστηκαν άλλες δύο συμβάσεις προκειμένου να παραδοθεί στην κυκλοφορία πριν λίγες μέρες. Ένας δρόμος μήκους 34 χλμ.

Θυμίζω την Ιόνια οδό που έφυγε από την σφαίρα των εξαγγελιών στις οποίες παρέμενε επί δεκαετίες και έχει ξεκινήσει. Ένα έργο διπλάσιου προϋπολογισμού από την γέφυρα Ρίο - Αντίρριο. Ένας δρόμος 196 χλμ. Τα 117 από τα οποία κατασκευάζονται στο νομό μας.

Θυμίζω το 1ο τμήμα της σύνδεσης Αστακού με την Ιόνια Οδό συνολικού μήκους 7,5 χλμ, προϋπολογισμού 20 εκ. ε. που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2009.

Θυμίζω το δρόμο Αλευράδας - Γέφυρας Τατάρνας μήκους 7,5 χλμ που χρόνια σερνόταν.

Θυμίζω το Πλατυγιάλι που   επί 5 χρόνια από το 99 έως το 2004 είχαν δώσει πιστώσεις 6 δις δρχ, ενώ εμείς εκταμιεύσαμε  20 δις δρχ. και το λιμάνι σήμερα είναι ένα ζωντανό έργο που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους.

Θυμίζω το αρδευτικό του πεδινού Βάλτου που από  χρόνια το υπόσχονταν αλλά τώρα κατασκευάζεται και ολοκληρώνεται, ένα έργο 40 εκ. ε.

Θυμίζω το φράγμα των Αχυρών όπου δεν μπορούσαν ούτε τις απαλλοτριώσεις να πραγματοποιήσουν, ενώ τώρα κατασκευάζεται. Ένα έργο προϋπολογισμού 35 εκ. ε που θα είναι έτοιμο το Φθινόπωρο του 2010.

Δημοπρατήθηκε χθες ο άξονας Αμβρακία- Άκτιο, μήκους 50 χλμ. με προϋπολογισμό 340 εκ. ε.

Θυμίζω το Νοσοκομείο Μεσολογγίου είχε τόσες κακοτεχνίες και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος που ποτέ δεν παραλήφθηκε από τον εργολάβο.

Θυμίζω το νέο Νοσοκομείο Αγρινίου είχε ανατεθεί σε μία εργολαβία που το εγκατέλειψε και πτώχευσε. Χρειάστηκαν δύο νέες συμβάσεις για να συνεχιστεί και να είναι έτοιμο να παραδοθεί το κτίριο σε 1 περίπου χρόνο, ενώ καμία πρόβλεψη δεν είχε γίνει για τον εξοπλισμό του.

Θυμίζω το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Αμφιλοχίας που είχε ανατεθεί σε μία εργολαβία που το εγκατέλειψε και πτώχευσε. Το κτίριο εμφάνιζε προβλήματα μόνωσης και στεγανότητας ενώ τα ηλεκτρικά κυκλώματα δεν λειτουργούσαν. Δεν λειτουργούσαν οι μονάδες ψύξης , θέρμανσης. Έλλειψη πυροπροστασίας, αντικεραυνικής προστασίας με αποτέλεσμα να είχε καταστραφεί το τηλεφωνικό κέντρο από κεραυνό. Βρήκαμε ένα κτίριο στον αύλειο χώρο του οποίου σταυλίζονταν ζώα. Οι ανεξόφλητες οφειλές προς προμηθευτές ανέρχονταν σε 400.000 Ε. Από το 1995 μέχρι το 2004 δεν είχαν σταλεί παραστατικά στο ελεγκτικό συνέδριο για κατασταλτικό έλεγχο. Ανύπαρκτος οργανισμός και 3 άτομα προσωπικό από το παλιό ΠΙΚΠΑ που κάθονταν χωρίς αντικείμενο.

Θυμίζω την απαξίωση των Πανεπιστημιακών Σχολών του Αγρινίου.

Και τα θυμίζω όλα αυτά για να σας ελευθερώσω από τα ψευτοδιλήματα.

Να σας απαλλάξω από τα παπαγαλάκια.», τόνισε ο βουλευτής συμπληρώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα προσγειωθεί ανώμαλα τη Δευτέρα. Στη συνέχεια, μίλησε για την Πανεπιστημιακή Σχολή του Αγρινίου, την αναβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου  και έκανε αναλυτικές αναφορές στο νέο Νοσοκομείο Αγρινίου, το ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας, την αναβάθμιση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, τη λειτουργία της ΜΕΘ στο Αγρίνιο, το Κ.Υ. στην Κατούνα, την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ και της μονάδας του ΟΚΑΝΑ, την ίδρυση νέων αγροτικών ιατρείων κλπ. Επίσης υποσχέθηκε πως θα ληφθεί μέριμνα ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του ΓΝ Μεσολογγίου

Απευθύνοντας κάλεσμα στους συγκεντρωμένους τέλος, ο Αιτωλ/νας Υφυπουργός τόνισε:

«Σας καλώ μεθαύριο, στις 7 Ιουνίου, να προσέλθετε με συνείδηση καθαρή στην κάλπη.  Και να μηδενίσετε τα απουσιολόγια σε όλα τα εκλογικά τμήματα της επικράτειας! Να δώσετε το δικό σας βροντερό παρόν για την Ελλάδα της Ευρώπης. Δεν το ζητάω εγώ.  Σας το ζητάει η πατρίδα! 

Η προκοπή του τόπου μας είναι επιθυμία όλων μας.

Είμαι βέβαιος ότι η Αιτωλοακαρνανία θα μπει στην πρωτοπορία.

Ήδη, ξεκίνησε τα πρώτα της  βήματα.

Θέλω να ξέρετε ότι μαζί με τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο, όλοι οι συνάδελφοι στη Βουλή και οι κομματικές οργανώσεις του Νομού έχουμε συμφωνήσει να δώσουμε  τις σκληρότερες μάχες,  μέχρι την τελευταία στιγμή.

Με έχει συγκλονίσει το σημερινό, λαϊκό ξέσπασμα του Μεσολογγίου

Απόψε, αυτό που βλέπω μπροστά μου, δεν είναι μια απλή πολιτική συγκέντρωση. 

Είναι έκρηξη αντεπίθεσης.

Έκρηξη ελπίδας.

Απόψε ένα ποτάμι από Νεοδημοκράτες επιβεβαιώνει την απόφαση μάχης. 

Και απόψε μπορώ να φωνάξω ότι η Αιτωλοακαρνανία  δεν θα ξεχάσει τις αρχές και τις αξίες της πατρίδας. 

Σας μεταφέρω και από την υπόλοιπη Ελλάδα τη θεαματική αλλαγή της πολιτικής εικόνας. 

Είναι πια πανελλήνιο το θυμωμένο εγερτήριο της μεγάλης μας Παράταξης. 

Ο γίγαντας ξύπνησε.  Και η Ν.Δ. με τον Κώστα Καραμανλή γίνεται μια γροθιά νίκης. 

Θέλω να σας εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ της παράταξης και προσωπικά του Καραμανλή.»

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...