Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3400
mod_vvisit_counterΧθές4201
mod_vvisit_counterAll5787128
°F | °C
invalid location provided
Άγγελοι και στη Γη και στον Ουρανό

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου, θεολόγου

Ημείς οι άνθρωποι το ανθρώπινον γένος, είμαστε το τρίτο γένος, τρίτη ύπαρξις, που υπάρχουμε, ανάμεσα σε δύο άλλα γένη, στο γένος των αγγέλων το πρωτότοκον και το δευτερότοκων γένος των δαιμόνων.

Το γένος το δικό μας είναι επιθυμητόν και από τα άλλα δύο γένη. Μας επιθυμούν να μας αποκτήσουν. Οι άγγελοι μας επιθυμούν να μας κάμουν αγγέλους και στη γη και στον ουρανό. Το ίδιο συμβαίνει και με το γένος των δαιμόνων. Επιθυμούν να μας κάνουν δαίμονες τόσο στη γη, όσο και στον ουρανό.

Επηρεαζόμενοι από τους αγγέλους θα γινόμαστε εδώ στη γη μας συνάγγελοι, το ίδιο και στον ουρανό, στη βασιλεία του Θεού.

Όμως ημείς οι άνθρωποι επηρεαζόμενοι από το σατανικό γένος γινόμαστε συσατανάδες εδώ στη γη και σύνοικοί τους στο σκοτεινό τους βασίλειο.

Για να αποφεύγουμε αυτό το δεύτερο και να πλησιάζουμε το πρώτο και να είμαστε οι αγγελοάνθρωποι τόσο εδώ στη γη όσο και στον ουρανό ας αγωνιζόμαστε εναντίον των δαιμόνων. Ποτέ φίλοι τους και οικείοι τους. Χρειάζεται αγώνας εναντίον τους. Ας χρησιμοποιούμε όλα τα όπλα τα θεϊκά και μάλιστα τα δύο πρώτιστα και άριστα. Το όπλον της προσοχής και της νηστείας. Ο ίδιος ο Κύριός μας, μας δίδει την αλήθεια: «Τούτο το γένος εν ουδενί δύναται εξελθείν ειμή εν προσευχή και νησυτεία» (Μαρκ. θ΄ 29).

Η προσευχή και η νηστεία είναι τα δύο βασικότερα όπλα με τα οποία νικάται το γένος των δαιμόνων και ημείς οι άνθρωποι και στη γη και στον ουρανό είμαστε και παραμένουμε άγγελοι.   

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...