Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3690
mod_vvisit_counterΧθές4366
mod_vvisit_counterAll6288789
°F | °C
invalid location provided
ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

protaulhma-1

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Φοιτητικά Πρωταθλήματα Ατομικών Αγωνισμάτων στο Ρέθυμνο.

Με θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες, την ικανοποίηση των φορέων και της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Πανελλήνια Φοιτητικά Πρωταθλήματα Ατομικών Αγωνισμάτων Σκακιού, Αντισφαίρισης, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Στίβου πέρασαν στην ιστορία ως άλλη μία πετυχημένη αθλητική διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Ρέθυμνο.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις συμμετοχές που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αφού συμμετείχαν πάνω από 400 αθλητές και αθλήτριες, αριθμός  αρκετά εντυπωσιακός, από 29 Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας. Η ομάδα του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου αποτελούνταν από 5 αθλητές και αθλήτριες με υπεύθυνο τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Ερωτόκριτο Νικολόπουλο.protaulhma-2

Τα Πανελλήνια Φοιτητικά Πρωταθλήματα Ατομικών Αγωνισμάτων που διεξήχθησαν  19 μέχρι 21 Μαΐου στο Ρέθυμνο, ξεκίνησαν  επίσημα με μια σεμνή τελετή έναρξης που εμπεριείχε τον πολιτιστικό πλούτο της Κρήτης, ενώ  στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του « Γάλλου », παρουσία του Νομάρχη Ρεθύμνης κ. Γιώργου Παπαδάκη, του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργου Μαρινάκη, του προέδρου της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Μιχάλη Κυρίτση και των υπόλοιπων συν-διοργανωτών των πρωταθλημάτων, οι σπουδαστές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων  παρέλασαν στη μεγαλύτερη γιορτή του Φοιτητικού Αθλητισμού.

Την τελετή άνοιξαν τα παιδιά του Γυμναστικού Συλλόγου « ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ »  και κατόπιν συνεχίστηκε με μουσική και χορούς της Κρήτης, ενώ το χορευτικό συγκρότημα «Το Ξαθέρι » εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο. Την τελετή έναρξης έκλεισε ο χαιρετισμός του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Θεοφάνη Κιτσόπουλου

 Ιδιαίτερη στήριξη στη διοργάνωση προσέφεραν και οι εθελοντές από το Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου, οι οποίοι είχαν αναλάβει την υποδοχή των σπουδαστών, την εξυπηρέτησή  τους αλλά και την αρμονική τέλεση των αγώνων.
Σε συνεργασία με τη Νομαρχία Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, οι σπουδαστές που φιλοξενήθηκαν στο Ρέθυμνο ξεναγήθηκαν σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα της όμορφης πόλης.protaulhma-3

Τα Πανελλήνια Φοιτητικά Πρωταθλήματα Ατομικών Αγωνισμάτων συνδιοργανώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Ρεθύμνης, ενώ υποστηρικτές ήταν η Νομαρχία Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης. Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μεγάλη συμμετοχή των σπουδαστών στα αγωνίσματα του Σκακιού, της Αντισφαίρισης, της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και του Στίβου, καθώς οι περισσότερες από 400 συμμετοχές αθλητών έκαναν τη διοργάνωση μια από τις πλέον επιτυχημένες των τελευταίων ετών.

Σημαντική ήταν όμως και η παρουσία των φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου στους αγώνες αφού πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση  κατάφεραν να πλασαριστούν σε υψηλές θέσεις στα αγωνίσματά τους. Πιο συγκεκριμένα:

Ο Κουλούρης Σπύρος ήταν  2ος νικητής στα 5.000 μέτρα.

Η Αναγνωστίδου Μαρία ήταν  3η νικήτρια στον ακοντισμό γυναικών.

Ο Σωτηράκης Κων/νος  κατέλαβε την 6η θέση στην δισκοβολία.

 Οι  φοιτητές Κωνσταντινίδη Ελένη ( άλμα εις μήκος ) και ο Μοναστηριώτης Κωνσταντίνος ( 5.000 μ.) πλασαρίστηκαν στην πρώτη δεκάδα.


Στη τελετή λήξης της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στο Σπίτι του Πολιτισμού, βραβεύθηκαν οι νικητές των αγωνισμάτων στο σκάκι και στην επιτραπέζια αντισφαίριση ενώ το Πανεπιστήμιο Κρήτης απένειμε τιμητικές πλακέτες στη Νομαρχία Ρεθύμνης, στο Δήμο Ρεθύμνης, το Δημοτικό Αθλητικό οργανισμό Ρεθύμνης και στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ρεθύμνης.

Από την πλευρά της, η Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω του προέδρου της Μιχάλη Κυρίτση βράβευσε το Δήμο Ρεθύμνης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την αρμονική συνεργασία τους και την επιτυχία της διοργάνωσης. 

Στη συνέχεια , απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες στα προαναφερθέντα αγωνίσματα ενώ η διοργάνωση έκλεισε με ένα πάρτι σε γνωστό μαγαζί της πόλης του Ρεθύμνου, με τους σπουδαστές και τους υπευθύνους των αποστολών να διασκεδάζουν με την ψυχή τους!

  

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...