Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα471
mod_vvisit_counterΧθές1305
mod_vvisit_counterAll5805628
°F | °C
invalid location provided
Ο εκθαμποτής Ιησούς

Η Χριστιανική Αλήθεια

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου, θεολόγου

Ο Ιησούς από μικρός ακόμη εντυπωσίαζε και εθαυμάζετο από τους ανθρ5ώπους της εποχής του. Εκείνο που γράφει ο Ευαγγελιστής Λουκάς στο Ευαγγέλιό του: «Ο Ιησούς προέκοπτε σοφία και ηλικία και χάριτι παρά Θεώ και ανθρώποις» είναι μία πραγματικότης (β΄ 52).

Όμως και καθώς εμεγάλωνε, μεγάλωνε και έφτασε στην ανδρική του ηλικία και καθώς άρχισε και ολοκλήρωνε το έργο του, όλο και περισσότερο εκθάμπωνε τους ανθρώπους με την εξωτερική του εμφάνιση και με την ωραιότητα της μορφής του. Είχαν ενωθεί η θεία και η ανθρωπίνη ωραιότης και απετέλεσαν την κορυφήν της ωραιότητος. Έκαμαν και έπλασαν τον «ωραίον κάλλει παρά πάντας τους ανθρώους».

Ελκύοντο οι άνθρωποι από την λαμπρότητα της μορφής του. Μιας μορφής η οποία τους είλκυε κοντά του και η θεανθρώπινη μορφή του τους παρέσυρε ανθρώπους εις θαυμασμόν. Γινόταν γι' αυτούς ο εκθαμποτής Ιησούς. Χαρακτηριστικός ο λόγος του ευαγγελιστή Μάρκου: «Πας ο όχλος ιδότει αυτόν εξεθαμβήθηκαν και προστρέχοντες ησπάζοντο αυτόν» (Μαρ.θ΄ 15).

Ο εκθαμποτής Ιησούς προσήλκυσε τους ανθρώπους κοντά του και προσερχόμενοι οι άνθρωποι εθαμβούντο περισσότερον από τη θεία του μορφή. Άκουαν την θεία του διδασκαλία και η ψυχή τους ξεντυνόταν την ενδυμασίαν της αμαρτίας και ενδύετο την αρετήν και την αγιότητα.

Ο εκθαμποτής Ιησούς ας θαυμάζεται από όλους μας. Ας θαυμάζουμε την θεανθρώπινη μορφή του και ας ερχόμαστε πάντοτε κοντά του και ερχόμενοι κοντά του ας μεταβαλόμαστε εσωτερικά, ας γινόμαστε οι άνθρωποι της αρετής και της αγιότητος.

      

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...