Ιούν   Ιούλιος 2022   Αύγ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
AMEΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

sokos-1

Επισκέψεις Σώκου σε Πάλαιρο, Βόνιτσα και Ναύπακτο

Εξετάστηκαν θέματα των περιοχών, περιοδείες σε δημοτικά διαμερίσματα

«Διαρκής η επικοινωνία με τους κατοίκους του νομού», λέει ο νομάρχης

Στους Δήμους Ανακτορίου και Παλαίρου βρέθηκε την Πέμπτη 21 Μαΐου ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Σώκος ο οποίος με τους δημάρχους Γιώργο Αποστολάκη και Νίκο Σολδάτο περιόδευσε σε δημοτικά διαμερίσματα των δύο δήμων και εξέτασαν σειρά θεμάτων που απασχολούν την ανάπτυξη της περιοχής.

Η περιοδεία του κ. Σώκου ξεκίνησε sokos-2από το δημοτικό διαμέρισμα Θυρρείου και συνεχίστηκε με επίσκεψη στο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού «ΚΟΡΠΗ», τα δημοτικά διαμερίσματα Μοναστηρακίου, Αγίου Νικολάου, Περατιάς και Πλαγιάς.

Ο Νομάρχης συζήτησε με τους κατοίκους, τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και τους φορείς, ενώ εξέτασε την πορεία σημαντικών παρεμβάσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που βρίσκονταν σε εξέλιξη και αφορούν τομείς όπως η οδοποιία, η άρδευση, αντιπλημμυρική προστασία, σχολική στέγη κ.α.

Ο κ. Σώκος εκτός των άλλων ενημέρωσε τους κατοίκους των περιοχών για δύο μεγάλα έργα όπως είναι η κατασκευή των οδικών αξόνων Αμβρακία-Άκτιο (επαναδημοπρατείται στις 2 Ιουλίου) και Άκτιο Λευκάδα που θα ενώσει τις ακτές της Ηπείρου με τις Δυτικές Άκτές του νομού και το Άκτιο με τη Λευκάδα.

Δύο έργα, που όπως υπογράμμισε, ο κ. Σώκος διεκδικηθήκαν δυναμικά από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά όπως πείσθηκε για την αναγκαιότητά τους παρότι το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν τα είχε καθόλου στο sokos-3σχεδιασμό του.

Επίσης ο κ. Σώκος επισκεπτόμενος την Πλαγιά του Δήμου Παλαίρου εξέτασε και την πορεία των εργασιών της επέκτασης και ανακαίνισης του Δημοτικού Σχολείου, έργο με προϋπολογισμό 640.000 €.

«Η επικοινωνία και η άμεση επαφή μου με τους κατοίκους του νομού είναι διαρκής. Ακούμε τα προβλήματα και τις αγωνίες τους και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η οικονομική κρίση πλήττει κυρίως τους φτωχούς ανθρώπους του νομού», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Είδε από κοντά τα έργα του 6ου Δημοτικού και της αποκατάστασης της χωματερήςsokos-naypaktos-2

Κρίσιμα θέματα που απασχολούν την πόλη της Ναυπάκτου, όπως τα προβλήματα σχολικής στέγης, η ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης της αποχέτευσης και η αποκατάσταση της χωματερής εξέτασε κατά την επίσκεψη στην πόλη, την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.

Κατά τον Νομάρχη, ο οποίος επισκέφθηκε σχολικές μονάδες, το νέο έργο κατασκευής του 6ου δημοτικού σχολείου και το οικόπεδο που θα αναγερθεί  το 3ο δημοτικό, η Ναύπακτος είναι η πόλη που μαζί με το Αγρίνιο αντιμετωπίζει πρόβλημα σχολικής στέγης στο νομό, αφού χρειάζονται ακόμη εβδομήντα σχολικές αίθουσες.

«Εργαζόμαστε συστηματικά και προσπαθούμε να δώσουμε λύση σ΄ αυτό το χρόνιο πρόβλημα της πόλης» είπε ο κ. Σώκος ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει περιπτώσεις δυσλειτουργίας όπως η εμπλοκή του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων στην ανέγερση σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με τον κ. Σώκο τα πιο πάνω: «αποτελούν ένα περίεργο γαϊτανάκι του Υπουργείου Παιδείας, τα τελευταία δύο χρόνια, που σε κάποιες περιπτώσεις προχωρά και δίνει αμέσως χρήματα για την δημοπράτηση σχολικών μονάδων και σε άλλες περιπτώσεις ζητά προγραμματικές συμβάσεις της Νομαρχίας με τον ΟΣΚ κάτι που δεν ισχύει για άλλες περιοχές».

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Σώκου ήταν τα έργα αποκατάστασης της χωματερής εκεί όπου οι εργασίες προχωρούν χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.sokos-naypaktos-1

Με την ολοκλήρωση του έργου το Φθινόπωρο του 2009 μια περιοχή υποβαθμισμένη έως σήμερα θα μετατραπεί στη πιο προνομιούχα της πόλης και θα την αναβαθμίσει.

Σε ότι αφορά το έργο της αποχέτευσης ο κ. Σώκος ο οποίος εξέτασε από κοντά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξέφρασε την πεποίθησή του πως μετά από τις παρεμβάσεις στην επιτροπή παρακολούθησης και άλλες ενέργειές του οι εργασίες θα συνεχισθούν και το έργο θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του Ιουνίου. 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...